Helyi sport

2022.10.12. 15:14

Karate – Kapuvári ezüstérem az EB-n

kisalfold.hu

Magyar Zoltán ezüstéremet szerzett a Spanyolországban rendezett Európa-bajnokságon.

A kapuvári Magyar Zoltán, a KKE Spartacus versenyzője ezüstérmet szerzett a Spanyolországban rendezett kyokushin karate Európa-bajnokságon felnőtt férfi, 70 kg-os kategóriában.

"Hatévesen kezdtem karatézni, az első edzőm, Csitei Béla szerettette meg velem ezt a sportot" – kezdte Magyar Zoltán.

A kitartó munkának köszönhetően pedig jöttek az eredmények.

"Európa-bajnokságon álltam már a dobogó harmadik fokán, akárcsak világbajnokságon. Idén részt vettem a kontinensek viadalán, ami szintén nagy élmény volt, de a legutóbbi EB-n elért második helyezésre is büszke vagyok. Sokak munkája van ezekben az eredményekben" – mondta a csornai Csukás Zoltán -iskola testnevelő tanára, aki emellett a kapuvári CrossTraining egyesületet is vezeti.

"Erősítő- és kardióedzéseket tartunk, vannak versenyzőink is. Főként fogyás, erősödés céljából látogatják az edzéseket" – mondta.

Az még kérdéses, Magyar Zoltán folytatja-e a versenyzést.

"A sport a mindennapjaim része, de ha épp nem edzek, akkor is igyekszem fejleszteni magam, utánajárni a modern eszközöknek, irányzatoknak" – mondta végezetül Magyar Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában