Érintetlen maradt a hálója Kazincbarcikán

2022.10.04. 07:41

Ihletett formában védett Fadgyas Tamás, az ETO kapusa

papp győző

Fadgyas Tamás kemény munkával készült, hogy újra elfoglalja a helyét a győri kapuban. Fotó: Csapó Balázs

Gól nélküli döntetlennel ért véget az ETO kazincbarcikai fellépése az NB II hétvégi fordulójában. A pontszerzésben óriási érdemeket szerzett Fadgyas Tamás, aki parádésan védett a győri kapuban. Különösen Toma György kiállítása után, a 70. perctől volt szükség sokszor a bravúrjaira.– Lehet azt mondani, hogy ez a meccs a legjobbak között van az eddigi pályafutásában? – kérdeztük a 26 éves kapust. 
– Szerencsére korábban is voltak jó meccseim, akadt több emlékezetes teljesítményem, de a top ötben biztosan helyet kap a barcikai összecsapás. 
– Tavaly első számú kapus volt, az idei bajnokságot azonban a kispadon kezdte. Hogyan élte meg mindezt? 
– Kovácsik Ádám személyében jó kapus érkezett hozzánk és a nyáron ő kapott bizalmat a szakvezetéstől. Engem a versenyhelyzet motivált, még több munkára ösztönzött. Készültem a visszatérésre és arra, hogy ezt a lehető legjobb formában tegyem meg. Három fordulót követően Ádám sérülése után ismét én lettem az első számú kapuvédő. Sok mindent felülírt a felkészülésben, hogy a nyáron megszületett a gyermekem, aki sok boldogságot jelent a számomra. 
– A bajnokság előtt jelentősen megváltozott az ETO játékoskerete. Hogyan látja, erősebb lett a csapat? 
– Nagyon sok futballista érkezett hozzánk és értelemszerűen többen távoztak is. Szépszámú tehetséges fiatal jött, akiknek kellenek a játékpercek az NB II-ben, hogy még tapasztaltabbak legyenek. Rajtuk kívül érett játékosokat is igazoltunk, így szerintem elmondható, hogy erősödtünk erre az idényre. 
– A csapat védekezésére nem lehet panasz, a góllövéssel azonban gyakran adósak maradnak. 
– A Péccsel holtversenyben a legkevesebb gólt kaptuk, hatot. A bajnokság előtt is sokat gyakoroltuk a védekezést, hogy rendben legyen. Támadásban valóban akad javítanivaló, elsősorban a helyzetkihasználásban. Ha sikerül jobb döntéseket hozni, akkor ez a pontszámban és a csapat helyezésében is megmutatkozik majd. 
– Szerdán győri derbit játszanak. Mit vár a Gyirmót elleni kilencven perctől? 
– Nagyon fontos mérkőzés lesz nekünk és a szurkolóink számára is. Hasonló felfogásban játszunk majd, mint eddig, de ha lehet, akkor még nagyobb motivációval lépünk pályára. Inspirál bennünket a televíziós közvetítés is. Természetesen győzni szeretnénk a rangadón. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában