A sorozat negyedik állomása december 2-án lesz

2022.10.03. 10:03

Győri ovisok versenyeztek egymással

kisalfold.hu

Az EMBERsÉG DSE által szervezett 4 alkalmas programsorozat harmadik rendezvényét rendezték a napokban a győri Olimpiai Sportpark atlétikai futófolyosóján.

Az eseménysorozat azért jött létre, hogy Győrben a kijelölt célterületek, városrészek – Győrszentiván, Likócs; Ménfőcsanak, Gyirmót; Sziget, Pinnyéd, Belváros I; Belváros II, Révfalu; Nádorváros I; Nádorváros II; Marcalváros I; Marcalváros II; Adyváros; Szabadhegy, Kismegyer; Gyárváros – kohézióját erősítése a mozgáson, a közösségi élményeken keresztül. A mozgásalapú szabadidős rendezvények megvalósításéval a résztvevők számára alternatívákat kínálnak fel mind a mentális egészség, mind a szomatikus képességek, fejlesztése, helyreállítása céljából. A motiváció, hogy a lakosság aktivitásával kiderülhessen, melyik Győr legsportosabb városrésze.

Az Európai Unió Európai Szociális Alap által támogatott „A sport összeköt, szívügyünk a mozgás” pályázat keretében megvalósuló rendezvényen az összefogás, a szolidaritás, a mozgásgazdag, egészséges életmód szemléletének népszerűsítése, a közösség erejének hangsúlyozása, az önkéntesség, valamint az inkluzivitás is fontos hangsúlyt kapott. A rendezvénysorozat harmadik eseménye az óvodás korosztályt aktivizálta.

A sportrendezvény megnyitóján a résztvevőket Radnóti Ákos, Győr alpolgármestere és Kertész Tamás, a rendezvény főszervezője, az EMBERsÉG DSE elnöke köszöntötte. A beszédekben elhangzott, mennyire fontos a legkisebbek, az óvodás korosztály számára a sportolás, az egészséges életmód népszerűsítése, hogy a gyerekek élményeken keresztül saját maguk tapasztalják meg a sportolás pozitív hatásait, a mozgás örömét, egymás elfogadását, az egy célért való küzdés fontosságát, a csapatban gondolkodást, nem szem elől tévesztve, az egyéni teljesítményt és annak szándékát, hogy magából mindenki a legtöbbet hozza ki.

A megnyitó után jöhetett a gyerekek által már nagyon várt sportolás és versengés. A borongós, esős idő miatt az esemény az atlétikai komplexum futófolyosóján volt, a helyszín rendkívül színvonalas, biztonságos és komfortos feltételeket teremtett a versenyszámok lebonyolítására.

A sporteseményen tíz győri óvoda csapatai versenyeztek egymással: a Bartók, a Bisinger, az Erzsébet Ligeti, a Kovács Margit, a Márvány, a ménfőcsanaki, a Mosolyvár, a Sün Balázs, a szentiváni és a Tárogató óvoda.

A gyerekek 30 méteres futásban, helyből távolugrásban és medicinlabda-dobásban mérhették össze ügyességüket.

A csapatversenyben a Bisinger óvoda végzett az élen a Kovács Margit és a ménfőcsanaki óvoda előtt. A többi óvodát holtversenyben negyedik helyezettként ünnepelhették a résztvevők.

A csapatok oklevet és érmet kaptak, a verseny első helyezettje 100 ezer, a második 50 ezer, a harmadik 25 ezer forint értékű sporteszköz-vásárlási ajándékkártyát is nyert.

Török Zsolt, Győr MJV Polgármesteri Hivatal, Polgármesteri Kabinet Sport Osztály osztályvezetőjének köszönhetően a csapatok 15-15 plüssfigurával és sportszeletekkel is gazdagodhattak.

A kísérő tanárok jelenlétét, lelkes közreműködését ötezer forintos ajándékkártyával díjazták a szervezők.

A verseny szervezésében, koordinálásban nagy szerepe volt Kószás Krisztának, a GYAC atlétikai szakosztálya vezetőedzőjének. A gördülékeny lebonyolítást a Bercsényi-iskola diákjai és a Széchenyi István Egyetem sporttudományi tanszékének hallgatói segítették.

Az eseménysorozat, negyedik utolsó rendezvénye 2022. december 2-án lesz a Széchenyi Egyetem épületében, mely eseményen a fogyatékossággal élők és társadalmi elfogadásuk – a december 3-i Fogyatékossággal Élők Világnapjához kapcsolódva – még inkább hangsúlyt kap. A rendezvényre meghívást kapnak a győri fogyatékossággal élőkkel foglalkozó civil szervezetek és az egész sporteseményt az integrált versengés, a szolidaritás, a sport összekötő szerepének fókuszba helyezése fogja jellemezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában