Mészáros Krisztofer első lett nyújtón

2022.10.03. 12:12

Győri arannyal zárult a szombathelyi verseny

Négy érmet szereztek a magyarok a Torna Challenge Világkupa zárónapján. A férfiaknál nyújtón Mészáros Krisztofer győzött, megelőzve Balázs Krisztiánt. Balázs egy másik döntőben is érdekelt volt vasárnap, korláton a hetedik helyen zárt.

A Torna Challenge Világkupát a magyar csapat Székely Zója (felemáskorlát), Mészáros Krisztofer (nyújtó, a képen) révén két arannyal zárta. Fotó: Freschli József

A nőknél Mayer Gréta kétszer is dobogóra állt a zárónapon: talajon második, gerendán harmadik lett. Utóbbi szeren Makovits Mirtill nyolcadik helyen végzett a fináléban.

A győri Mészáros Krisztofer (GYAC) elégedetten értékelt az eredményhirdetés után: „Eredetileg nem indultam volna nyújtón, de végül örülök, hogy sikerült felfejlesztenem magam ezen a szeren is. Jó verseny volt, és a gyakorlatom is jól sikerült vasárnap, és nem mellesleg először szólt nekem a magyar himnusz nemzetközi versenyen”.

Balázs Krisztián a nézőket dicsérte: „Annyira jó volt érezni, hogy mennyire szurkolnak nekünk, az meg maga a csúcs volt, hogy két magyar volt a dobogón. Jó gyakorlatokkal érdemeltük ki Titivel (tornász berkekben így becézik Mészáros Krisztofert – a szerk.) az érmeket” – mondta Balázs Krisztián.

Mayer Gréta volt az érmek számát tekintve a legeredményesebb magyar Szombathelyen: „Örülök, hogy kedvenc szeremen, a gerendán is érmet szereztem ezen a hétvégén. Felejthetetlen versenyen vagyok túl” – összegzett a három érmet is begyűjtő tornász.

A Magyar Torna Szövetség főtitkára szerint sikeres nemzetközi versenyen vannak túl. „Színvonalas esemény volt magyar sikerekkel. Ez egyben remek felkészülés volt a huszonkilencedikén kezdődő világbajnokságra. Kiváló tornászoktól, kiemelkedő gyakorlatokat láthattunk, és ne feledkezzünk meg a magyar sikerekről sem” – mondta Altorjai Sándor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában