A nemzetközi szövetség állja a költségeket

2022.09.30. 12:57

Úszás – Csak Jakabos és Szabó indul a vb-n

kisalfold.hu

Úszó OB Debrecen 4.nap

Fotó: KOVACS PETER

Két győri úszó vesz részt idén a rövid pályás világbajnokságon, amelyet Melbourne-ben rendeznek december 13. és 22. között. Sós Csaba szövetségi kapitány kiemelte: nem a spórolás jegyében javasolta azt, hogy ezúttal ne utazzon ki nagyobb csapat. 

„Ha kimennénk, akkor az akklimatizáció tizenegy nap lenne, egy hét a verseny, utána a visszaakklimatizálódás egy hét, rögtön jön karácsony, azaz kiesne négy-öt hét, márpedig ismerve a versenynaptárt, hogy 2024-ben februárban is lesz vb, ez az utolsó nyugodt felkészülési időszak, amikor olyan munkát lehet végezni, amivel szintet lehet lépni” – nyilatkozta a szakvezető. 

A kapitány emellett hozzátette: a két specialistától, a Győri Úszó SE két kiválóságától, Szabó Szebasztiántól és Jakabos Zsuzsannától nem kívánta elvenni az indulás lehetőségét, annál is inkább, mert a nemzetközi szövetség két úszónak és edzőnek fedezi az utazási és kint tartózkodási költségeit. 

Tavaly Abu-Dzabiban rendezték a vb-t, amelyen 12 magyar versenyző indult. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában