Egy játékos még kérdőjeles

2022.09.05. 13:03

Sopron KC – Amerikai centert igazoltak

A még hiányzó 5-ös posztra szerződtetett középjátékost az SKC férfi kosárlabdacsapata.

A 211 centi magas, 105 kilós amerikai Juwan Durham a neves Notre Dame egyetemre járt, ahol többek között a Millwaukee-val tavaly NBA-t nyerő Pat Connaughton és a Michael Jordan-féle legendás Chicago Bulls irányítója, John Paxson "pallérozódott".

A SKC leendő kosarasa utolsó, végzős egyetemi évében – 60 százalékos mezőny- és 70 százalékos büntetőmutatóval – 10,7 pontot átlagolt 5,5 lepattanóval és 1,9 blokkal. A magasságához és posztjához képest kifejezetten mozgékony center az előző szezonban, első európai évadjában Litvániában játszott, ahol a Prienai színeiben 10,8 pontot, 5 lepattanót és 1,9 blokkot átlagolt.

Durham a tervek szerint csütörtökön érkezik Sopronba, és kapcsolódik be az edzésmunkába az SKC-nál.

Az, hogy Durham érkezésével teljes lesz-e a soproni keret, a hétvégén dől el. A heti edzőmeccseken látottak alapján, a hétvégi oroszlányi felkészülési torna után dönt majd az SKC szakvezetése a szeptember 10-ig próbajátékon lévő kanadai irányító, Yasiin Joseph szerződtetésének véglegesítéséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában