Bajnokok Ligája

2022.09.24. 19:52

Női kézilabda BL - Négy góllal alul maradt a házigazda Győri Audi ETO a Metz ellen

Nehéz mérkőzésre készültek, és nem is sikerült megtalálni a fogást a győri csapatnak a franciák ellen.

kisalfold.hu

Győri Audi ETO KC-Metz HB

Fotó: Nagy Gábor

Az EHF Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában szombaton 18 órakor az Audi-ETO a francia Metz együttesét fogadta az Audi Aréna Győrben.

A félidőben 4 gólos hátránnyal vonultak az öltözőbe a zöld-fehér lányok, és ezzel a gólkülönbséggel ért véget a mérkőzés.

Eredmény, csoportkör, 3. forduló, B csoport:
Győri Audi ETO KC-Metz HB (francia) 24-28 (14-18)

A Győri Audi ETO legutóbb 2015. október 25-én veszített házigazdaként a BL-ben, amikor a dán Midtjylland győzte le őket 26-21-re.

lövések/gólok: 38/24, illetve 46/28
gólok hétméteresből: 4/4, illetve 4/1
kiállítások: 4, illetve 16 perc

A házigazda Audi ETO keretéből Jelena Despotovic, Kari Brattset, valamint Line Haugsted hiányzott, és bár Stine Oftedalt benevezték a meccsre, de nem léphetett pályára, mert az egyik edzésen megütötték az arcát és erős fájdalmat érzett.
A világklasszis irányító hiánya eleinte meglátszott a csapat teljesítményén. Ambros Martín vezetőedző a 13. percben 6-9-es állásnál időkérésre kényszerült, mert támadásban és védekezésben is összeszedettebb volt a Metz, amely remekül használta ki a hazai hibákat. A játékmegszakítás sem használt, tovább nőtt a különbség, és a francia együttesnek jó néhány alkalommal nem is volt nehéz dolga, hiszen a hazai labdaeladások után könnyű gólokat dobott.
A 24. percben, 14-8-as hátrányban Martín másodszor is időt kért, és mivel az első félidő hajrája az ő együttesének sikerült jobban, a szünetben már "csak" 18-14-es előnyben volt a Metz.
A második felvonás elején nem javult a helyzet hazai szempontból, a Metznek alig volt gyenge pontja, így már 22-15-re vezetett. Kétszer egymás után emberelőnybe került az ETO, az elsőt 2-0-ra megnyerte, a másodikban viszont kétszer eladta a labdát. A harmadik időkérés sem használt, mert bő tíz perccel a vége előtt 19-27-es állásnál eldőlt a találkozó. A hajrában ugyan csökkentette hátrányát a sokat hibázó ETO, de az egyenlítésre nem volt esélye a szinte végig magas színvonalon kézilabdázó vendégekkel szemben.

Az ETO-nál Anne Mette Hansen volt a legeredményesebb öt góllal, a túloldalon Chloé Valentini hetet lőtt. A kapusok közül a győri Sandra Toft teljesített a legjobban nyolc védéssel.

Nyilatkozatok a klub weboldaláról:

Ambros Martín: „A Metz csapata az első pillanattól kezdve jobban játszott, mint mi. Azt mondhatom, hogy a valaha volt egyik legrosszabb teljesítményt nyújtottuk hazai pályán. Nincsen magyarázatom erre a játékra. Egyénileg és csapatként is rengeteget hibáztunk, csak az küzdést említhetem pozitívumként. Hálás vagyok a szurkolóknak azért, hogy végig biztattak minket. Ez a vereség most kell, hogy jobbá és erősebbé tegyen bennünket.”

Anne Mette Hansen: „Szenvedtünk végig a találkozón, első sorban azon, hogy a ritmusunkat megtaláljuk támadásban. Az elkövetett hibákat keményen megbüntette az ellenfél. Természetesen csalódott vagyok, tanulnunk kell ebből a meccsből.” 

A két csapat tizedik egymás elleni BL-meccsén nyolc győri siker mellett másodszor győzött a Metz.

A két győzelemmel és egy vereséggel álló Győri Audi ETO október 9-én a horvát Lokomotiva Zagrebet fogadja, az egy sikerrel és két vereséggel rendelkező Ferencváros pedig ugyanazon a napon a szlovén Krim Mercator Ljubljana otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.
 

 

 

Korábban játszották:
A csoport: FTC-Rail Cargo Hungaria - Brest Bretagne (francia) 20-21 (9-12)

Korábban írtuk:

Előzetes - Az EHF Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában szombaton 18 órakor az Audi-ETO a francia Metz együttesét fogadja az Audi Aréna Győrben. Ambros Martín tanítványai az első fordulóban a dán Esbjerg ellen idegenben 31–29-re, míg hazai pályán a török Kastamonu ellen 44–25-re nyertek. 

A mostani ellenfél, az Emmanuel Mayonnade által irányított francia alakulat a nyitókörben 31–22-re győzött hazai pályán a Storhamar ellen, míg múlt héten szinte végig vezetett Bukarestben a Rapid ellen, ám a jól hajrázó románok ellen végül 32–32-es döntetlent ért el. 

A legutóbb a négyes döntőbe bejutott csapat kerete az előző szezonhoz képest jelentősen átalakult, hiszen távozott Méline Nocandy, Orlane Kanor, Ivana Kapitanovic, Adriana Cardoso de Castro, Astride N’Gouan és Grace Zaadi. Érkezett a pótlásukra Kristina Jorgensen, Camille Depuiset, Julie Le Blevec, Amdela Zagar és Valerija Maszlova. 

A zöld-fehérek eddig 9 tétmérkőzésen találkoztak a franciákkal, és 8 győzelem mellett mindössze egyszer szenvedtek vereséget. 

„Nehéz mérkőzésre számítok, mivel a Metz mindig nagyon kellemetlen ellenfél. Több játékos elhagyta őket nyáron, ennek ellenére az új érkezőkkel is hasonló játékot játszanak, mint amit az elmúlt években megszoktunk tőlük, sőt, az újakkal talán még veszélyesebbek a távoli területekről. Gyorsan játszanak, védekezésben nagy nyomást helyeznek a támadókra, ami hasonló a mi elképzelésünkhöz, ezért a szurkolók számára biztos nagyon élvezetes mérkőzés lesz. Számunkra a kulcs, hogy labdaszerzések után gyorsan tudjunk játszani, és eredményesek lenni” – nyilatkozta Ambros Martín az esélyekről. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában