Sport

2022.09.04. 20:09

NB II foci - Izgalmas 90 perc után nyert az ETO az Ajka ellen

A Merkantil Bank Liga 7. fordulójában Ajkán lépett pályára az ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata, ahol izgalmas kilencven perc során Babati góljával nyerni tudott.

kisalfold.hu

FC Ajka – ETO FC Győr 0-1 (0-0)

Ajka, Városi Sportcentrum. V.: Sipos (Szalai D., Ország).

FC Ajka: Horváth D. – Kovács N., Tar, Jagodics, Kenderes (Tajthy 57'), Tóth G., Sejben (Dragóner 57'), Vogyicska (Görgényi 66'), Szűcs K. (Présinger 46'), Gaál B., Doncsecz (Berzsenyi 57'). Vezetőedző: Kis Károly

ETO FC Győr: Fadgyas – Kiss Ba., Fodor, Csonka, Csinger, Benczenleitner, Toma, Kiss M., Bencze (Kiss Be. 36'), Babati (Borsos 60'), Óvári (Vitális 60'). Vezetőedző: Tímár Krisztián.

Gsz.: Babati (46’).

Kiállítva: Tar (79’) ill. Borsos (79’).

A hazaiak kezdték aktívabban a mérkőzést, az első tíz percben több szögletet is sikerült kiharcolniuk. A 8. percben Babati próbálkozott először, egy pattanás után bombázott az oldalhálóba, majd két perccel később Kiss Ba. ment el a jobb szélen, éles beadása elment az ajkai kapu előtt. A 12. percben Kiss Ba. adott középre, Benczenleitner még nem tudott lőni, ám Toma a kipattanót már kapura küldte, amit Horváth D. tolt szögletre. Negyedóra telt el a mérkőzésből, amikor Vogyicska cselezgetett a bal oldalon, beadására Gaál B. érkezett, aki centikkel bólintott a kapunk mellé. A 29. percben Óvári lépett ki a tizenhatoson, a keresztező védő elütötte, ám a játékvezető sípja néma maradt. Alig kezdődött el a második félidő, amikor Babati csapott le egy előre vágott labdára, beállt a védő elé, majd közelről higgadtan a kapus mellett a hálóba lőtt 0-1. Lét perccel később ismét Babati próbálkozott, egy kipattanót lőtt vissza kapásból, ami a jobb oldali kapufán csattant, majd a kipattanót Óvári lőtte az oldalhálóba. A 79. percben előbb Tart állította ki a játékvezető, amiért hátulról megrúgta Borsost, majd a szenvedő fél is pirosat kapott dulakodásért. A 93. percben Papp fejelt le egy előreívelt labdát Kiss Balázs elé, aki nagy helyzetben fölé lőtt. Egy perccel később Toma zárhatta volna le a mérkőzést, amikor labdát szerzett a felezővonalnál, majd a kint álló Horváth D. fölött megpróbált a hálóba emelni, de nem talált kaput. A legvégén még próbálkozott az Ajka, de a kapunkba nem tudott betalálni, így elhoztuk a három pontot Ajkáról

- írja összefoglalójában a klub.

Tímár Krisztián: - Nagyon örülünk ennek a három pontnak, hiszen az első idegenbeli győzelmünket arattuk idén. Tudtuk, hogy egy nagyon jó csapat lesz az ellenfelünk, de azt gondolom, hogy az első félidőben jobban játszottunk, talán már akkor eldőlhetett volna a mérkőzés, ha értékesítjük a helyzeteinket. A második játékrészben a vezetésünk után nyilván feljebb jött az Ajka, főleg pontrúgások után volt egy-két lehetőségük, de azt gondolom, hogy végig kontroll alatt tartottuk őket, büszke vagyok a csapatra, hogy meg tudtuk nyerni a mérkőzést!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában