Labdarúgás megyei bajnokság

2022.09.27. 09:44

Kiegyenesedett az SC Sopron a rossz rajt után

Papp Győző

Bücs Zsolt, az SC Sopron vezetőedzője nehéz mérkőzésre számít a hétvégén Kapuváron. Fotó: facebook/sc sopron

Magabiztos győzelmet aratott az elmúlt hétvégén a Caola SC Sopron, 3–0-ra győzte le a DAC-ot a megyei első osztály legutóbbi fordulójában. A piros-fehérek a gyenge kezdés után jó sorozatot produkálnak, ugyanis a rajton elért vitnyédi 1–1, majd a Káposztás utcában a Koroncótól elszenvedett vereséget követően csak győzelmek sorakoznak a listán: a Ménfőcsanak, a Lipót, a Gönyű és most a DAC is meghajolt az SC Sopron nagyobb tudása előtt. 
„Kezdünk felnőttfocit játszani – mondja mosolyogva Bücs Zsolt, a soproniak vezetőedzője, mi­­után a jó széria titkairól faggattuk. – Fizikálisan jó állapotban van a csapat, hiszen heti ötöt edzünk, mások viszont inkább csak hármat. Az elején óvatosabban is kellett bánni a terheléssel, hiszen többen megyei csapatoktól érkeztek hozzánk és nem voltak ennyi edzéshez hozzászokva. Rosszul kezdtük a bajnokságot, de mára már kiegyenesedtünk. Igyekszünk ott lenni az élmezőnyben a félévi záráskor, hogy a hiányposztokra igazolva még erősebben tudjuk folytatni a bajnokságot.” 
A szakember elmondta: nagyon fiatal átlagéletkorú a csapatuk, amennyire ez előny, annyira hátrány is, a riválisoknál ugyanis mindenütt játszik két-három rutinos, akár magasabb osztályt is megjárt futballista. 
„Ennek ellenére egyre érettebb játékot mutatunk az idő előre­­- haladtával – folytatja Bücs Zsolt. – Remélem, lendületben maradunk a hétvégi rangadóra is.” 
A 8. fordulóban szombaton Kapuvárra látogat az együttes. 
„Hazai pályán a Kapuvár az esélyesebb, nyilván nem véletlenül vezette a táblázatot az elmúlt fordulóig. Igyekeztünk a játékukat feltérképezni, a két belső védőjük nagyon masszív, a csatáraik ügyesek. Czanik Karcsi pedig ezen a szinten még mindig extrát tud. Bízom benne, hogy jó eredményt érünk el” – említette végül Bücs Zsolt. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában