Labdarúgás

2022.09.28. 10:09

Három győri két utánpótlás-válogatottban

Benczenleitner Barna és Gera Zoltán az U21-es Magyarország Litvánia mérkõzésen. Fotó Árvai Károly Nemzeti Sport

Fotó: Nemzeti Sport

Kedden pályára lépett a magyar U21-es és U19-es válogatott is. A két csapatban az ETO három játékosa kapott helyet.

A bolgárok elleni siker után a litvánok ellen is nyerni tudott az újjáalakuló U21-es válogatott, ezúttal Németh András találatával győztünk 1-0-ra. Benczenleitner Barna kezdőként 61 percet töltött a pályán, Csinger Márk a 91. percben állt be. 

– A játékosok végrehajtották a megbeszélt taktikai utasításokat, sokat birtokoltuk a labdát az ellenfél térfelén, ám a támadóharmadban nem mindig hoztunk jó döntéseket, nem voltunk kellően élesek, ezért nem nyertük meg több góllal a mérkőzést. Látjuk, hol kell előrelépnünk a folytatásban, de összességében elégedett vagyok az első közös edzőtáborozás során elvégzett munkával és a kerettagok hozzáállásával mondta a mérkőzés után Gera Zoltán szövetségi edző az mlsz.hu-n.

U19-es válogatottunk utolsó mérkőzésén lépett pályára a walesi Európa-bajnoki selejtezőtornán. A mieink az első félidőben hátrányba kerültek, és a második játékrész felétől emberhátrányban futballoztak, de fegyelmezett és önfeláldozó játékuknak köszönhetően nem kaptak újabb gólt, így tavasszal az elitkörben folytathatják.

A győri Tuboly Máté végigjátszotta a mérkőzést.

- Ahogy arra előzetesen is számítottunk, egy nagyon kemény, párharcokkal, fizikális mérkőzést vívtunk egy erős ellenféllel szemben. Természetesen örülünk a továbbjutásnak, hiszen mindezt csapatként hajtottuk végre. Az egyéni hibákon azonban javítanunk kell, mivel mind a tizenegyest, mind a gólt megelőzően egyéni hibát vétettünk védekezésben. A helyzetkihasználással sem lehetünk elégedettek, ennél sokkal jobb arányban kell értékesítenünk helyzeteinket a későbbiekben. Dolgozni fogunk azért, hogy kiküszöböljük ezeket a hibákat, de elsősorban a játékosoknak kell megérteniük, hogy a nemzetközi futballban csakis százszázalékos pontossággal és odaadással lehet sikereket elérni – mondta a szövetség honlapjának Szélesi Zoltán edző a lefújás után.

Címkék#ETO FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában