Mocsi a nagyválogatott kapujában, Kovács az NB I-be készül

2022.09.29. 07:57

Futballikrek címeres mezben a szlovákiai Lakszakállasról

papp győző

Együtt az U17-es magyar válogatottban. A hátsó sorban balról a harmadik Mocsi Attila, az első sorban balról a második Kovács Krisztián. Fotó: eto.hu

Lakszakállas kis település a szlovákiai Komáromi járásban, de már két utánpótlás-válogatottat is adott a magyar labdarúgásnak. Sőt, az egyikük legutóbb az A válogatott keretében is helyet kapott.A futballikrek – Mocsi Attila és Kovács Krisztián – egy napon születtek, 2000. május 29-én, és a községből együtt vezetett az útjuk Győrbe, az ETO-hoz.

Mindketten a klub akadé­miáján nevelkedtek, 2011/12-ben az U12-es csapatban friss igazolásként kezdték meg a győri karrierjüket. Az U16-tól U21-ig bezárólag egyaránt viselték a címeres mezt a magyar válogatottban. 
A sportoljunk.sk 2021 januárjában írt egy cikket Hét fiatal magyar tehetség, akikre érdemes lesz odafigyelni címmel. A hétből hat volt ETO-s: Kovács Krisztián, Szánthó Regő, Mocsi Attila, Szimcsó Viktor, Kerkez Milos és Hidi M Sándor. Napjainkban már csak „Krisz” viseli a zöld-fehér mezt. 

Kovács Krisztián keményen dolgozik a több játékpercért. Fotó: eto.hu

Mocsi 2017-ben Fehérvárra igazolt, közben kölcsönben szerepelt Budaörsön, majd a Szombathelyi Haladáshoz, utána pedig a ZTE-hez szerződött. 
„Kokó” jobbhátvédként 17 évesen mutatkozott be az NB II-ben, a közönség egyik kedvence lett, sokáig stabil helyet harcolt ki magának a kezdőcsapatban, olykor a középpályán is szerepet kapott. Idén azonban több mérkőzésen kiszorult az alapcsapatból.

Legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy Pécsváradon a Magyar Kupában fejjel, Dunaszerdahelyen pedig egy távoli bombával volt eredményes.

Ezeket megelőzően csaknem három évvel ezelőtt szerzett gólt, a Merkantil Bank Ligában 2019. december 1-jén talált a kapuba a Szombathelyi Haladás ellen 2–1-re megnyert összecsapáson. „A 45. percben a vendégvédelem bizonytalanságát kihasználva kilépett a jobb oldalon, majd 8 méterről átemelt a kimozduló Gyurjánon, a labda pedig a bal oldali kapufát érintve perdült a kapu közepébe.” Ezzel vezetett 1–0-ra az ETO.

Mocsi Attila a nagyválogatott legutóbbi két mérkőzésén tagja volt a magyar keretnek, pályára azonban nem lépett. Előtte a Nemzeti Sportnak így nyilatkozott: „Szüleim kisfalusi életet élnek, ők is mondták, hogy élvezzem ki ezt a pillanatot, mert keveseknek adatik meg ez, ők nagyon izgulnak értem. Nemcsak Lakszakállast, hanem egész Felvidéket én képviselem a válogatottban, és igyekszem a legjobb teljesítménnyel képviselni őket.” 

Mocsi Attila a németek és az olaszok ellen tagja volt a magyar válogatott keretének. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila   
 

Kovács Krisztián: „Attilával napi kapcsolatban vagyunk, nagyon örülök neki, hogy Marco Rossi meghívta a keretbe. Lakszakállason az egész falu büszke ránk. Az eddigi pályafutásommal elégedett vagyok, a mostani idényemmel kapcsolatban van egy kis hiányérzetem. Egyelőre kevesebb játékpercet kaptam, de keményen dolgozom, hogy több játéklehetőséghez jussak. Szeretnék én is minél hamarabb az NB I-ben játszani, ha lehet, akkor az ETO színeiben. Jövőre lejár a szerződésem, de még nem tárgyaltunk a hosszabbításról. Minden futballistának az a vágya, hogy válogatott legyen, nekem is, remélem, hogy sikerülni fog.”

A győri szurkolók reményei szerint talán az is megeshet, hogy újra Mocsival együtt húzhatják fel a címeres mezt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában