Hajszálon múlt az életük

2022.09.13. 07:07

Egy bőnyi és egy dunaszegi focista élete forgott veszélyben

Két megyei labdarúgó is életveszélybe került az elmúlt napokban. Hajszálon múlt a 27 esztendős bőnyi támadó, Lencse Dániel élete, aki még múlt pénteken lett rosszul, mert megrepedt a verőér a szívében. Társai vasárnap győzelemmel üzentek azóta megoperált társuknak. Dunaszentpálról – szintén vasárnap – pedig mentő vitte kórházba a vendég Dunaszeg egyik játékosát, a 37 éves Kun Attilát, akinek légmelle lett. Mindketten kórházban gyógyulnak.

Szeitz Tibor

Kun Attilát, a Dunaszeg játékosát a pályáról szállította kórházba a mentő. Veszélyben volt az élete. Fotó: Járeb Jutka

Bravúros győzelemmel – a nemrég még magasabb osztályú Győrszentivánt múlták felül – biztatták kitartásra súlyos beteg támadójukat a megyei II. osztályban szereplő Bőny játékosai, akik hétvégi meccsük előtt „Gyógyulj meg, Dani!” felirattal a kezükben üzentek a társuknak.

Örökölte a betegséget? 

A 27 esztendős Lencse Dániel szeptember 4-én még ugyanúgy készült és játszott csapata bajnokiján, ahogy azt korábban sok alkalommal is tette. A meccs amúgy nem sikerült valami fényesen, 3–0-ra kikapott a Bőny, ráadásul Dani a 70. percben még piros lapot is kapott. Azonban mégsem a kiállítás miatt kellett kihagynia a most hétvégi fordulót. A fiatal sportolónak megrepedt az aortája, életveszélybe került. 

„Úgy tudom, Dani múlt pénteken lett rosszul – kezdi Zobák Csaba, a bőnyiek elnöke. – A semmiből jött az egész, először csak a közérzetére panaszkodott, majd egyre rosszabbul lett. Valakitől azt hallottam, helikopterrel szállították Budapestre, ahol még aznap meg is operálták.” 

Szerencsére sikeres volt a beavatkozás, a fiatalember kicsit már jobban van. 

„A testvérével sikerült beszélnem, vele érthetően még nem. Megtudtam, Dani anyukája hasonló betegségben hunyt el. Lehet, örökölte a betegséget, aminek egyébként semmi jele nem volt. Mindannyian aggódtunk, aggódunk Daniért, nem is merem elképzelni, mi lett volna, ha mindez valamelyik bajnokin, vagy akár pénteken, edzésen történik vele. A lényeg, hogy már jól van, s nagyon bízunk a felépülésében. A szép győzelmünket neki ajánljuk.” 

A bőnyi együttes tagjai így üzentek a bajba került csapattársuknak, akit múlt pénteken kellett megoperálni. Fotó: Bőnyi Sportegyesület hivatalos oldala / Facebook
 

Várhatóan Dani nem térhet vissza a pályára. 

„Úgy tudom, ez után a betegség után nem szabad futballozni. Dani nyáron érkezett hozzánk, hamar beilleszkedett, s az nagyon gyorsan kiderült róla, hogy mindene a foci. Sajnálom, hogy erről majd le kell mondania, de ennél sokkal fontosabb, hogy túlélte ezt az egészet. Mellette leszünk mi is, s támogatjuk, amiben tudjuk” – tette hozzá a sportvezető. 

Mentő a pályán 

Súlyos sérülést szenvedett, s jelenleg is a kórházban ápolják Kun Attilát, az ugyanebben az osztályban játszó Dunaszeg focistáját, aki Dunaszentpálon ütközött össze egyik ellenfelével, s kapott légmellet. 
Az ETO-ban nevelkedő futballista neve sokak számára ismerős lehet, hiszen 2004-ben ő kapta a Fehér Miklósról elnevezett, legtöbbet fejlődő fiatal győri játékosnak járó díjat. 

„Nem gondoltam volna, hogy ekkora lesz a baj. Egy szögletnél ugrottam fel fejelni, s ütköztem neki az ellenfél egyik játékosának, s először csak az állkapcsom fájt – meséli Kun Attila. – Egy perc múlva aztán már nem kaptam levegőt, nagyon rosszul voltam.” 

Attilát kitámogatták az oldalvonalon kívülre, s egy pléddel takarták be. 

„Ijesztő látvány lehetett, de nem tudtam ülni, fekve találtam meg azt a pozíciót, ahogy a legkevésbé volt rossz. Így vártuk az időközben kihívott mentőt.” 

Amely aztán a győri kórházba vitte a sérült játékost, s ott kiderült, légmellet kapott, veszélyben volt az élete. 

„Egy kisebb beavatkozással csövet vezettek be a mellkasomba, ezen vezetik ki a levegőt, amíg meggyógyul a mellhártyám” – folytatta a futballista, akinek az is megfordult a fejében, abbahagyja a játékot. 

„Szeretek futballozni, de el kell gondolkodnom azon, amit a párom is mondott. Hároméves gyermekünk van, gondolnom kell rá is, lehet, befejezem a focit. Bevallom, nagyon megijedtem, s nem volt jó percekig a levegőért kapkodni.” 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában