Ungvári Attila és Sipőcz Richárd is tatamira áll a vb-n

2022.09.26. 12:42

Cselgáncs – Két győri a keretben

Budapest 20220710 Cselgáncs Judo Grand Slam Foto dömötör csaba Nemzeti Sport Sipőcz Richárd

Fotó: Dömötör Csaba

Tizenegy versenyzőt nevez a Magyar Judo Szövetség az októberi taskenti világbajnokságra, csak az egyéni küzdelmekben, nyolc súlycsoportban szurkolhatunk majd a mieinknek. A keretben két győri szerepel: férfi 81 kg-ban Ungvári Attila, a Győri AC, +100 kg-ban pedig Sipőcz Richárd, a Széchenyi ESE versenyzője áll majd tatamira.

Nemenként összesen kilenc, súlycsoportonként legfeljebb két versenyzőt indíthat minden ország a világbajnokságon, vagyis legfeljebb tizennyolc sportoló képviselheti egy ország színeit az egyéni küzdelmekben. A magyar válogatott tehát nem tölti majd ki ezt a létszámot az üzbegisztáni olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

A magyar vb-csapat – Férfiak. 81 kg: Ungvári Attila (Győri AC). 90 kg: Tóth Krisztián (MTK Budapest), Nerpel Gergely (TFSE). 100 kg: Vég Zsombor (Cegléd), Cirjenics Miklós (Atomerőmű SE). +100 kg: Sipőcz Richárd (Széchenyi ESE). Nők. 52 kg: Pupp Réka (Atomerőmű SE). 57 kg: Karakas Hedvig (BHSE), Kovács Kitti (BHSE). 63 kg: Özbas Szofi (BHSE). 70 kg: Gercsák Szabina (DVTK).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában