Kajak-kenu

2022.08.07. 18:19

Újabb világbajnoki aranyat gyűjtött be a győri klasszis Kopasz Bálint

Aranyérmes a férfi kajak kettes 500 méteren

kisalfold.hu

Forrás: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

A Nádas Bence, Kopasz Bálint kajak kettes aranyérmet szerzett vasárnap 500 méteren a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokságon.

A kanadai sprint VB mai programjában három győri érdekeltségű döntő is szerepel. 
17.21 Kiss Balázs - C2 1000 m
17.56 Kopasz Bálint - K2 500 m
18.40 Takács Kincső - C4 500 m

Az MTI beszámolója:

Nádas Bence és Kopasz Bálint nagyszerű győzelmet aratott a régi-új olimpiai számban, K-2 500 méteren, a pályafutása első felnőtt vb-jén szereplő Rendessy Eszter pedig második lett kajak egyes 1000 méteren. Lucz Anna és Csizmadia Kolos egyformán bronzérmesként zárt K-1 200 méteren és a Noé Bálint, Kulifai Tamás kajakos duó is megismételte egy évvel ezelőtti harmadik helyét 1000 méteren.

Balla Virág előbb 500 egyesben negyedikként ért célba, majd az 500-as négyes tagjaként - Bragato Giadával, Takács Kincsővel és Nagy Biankával - bronzérmet szerzett.

A férfi kenusoknál a Zombori Dominik, Koczkás Dávid, Slihoczki Ádám, Kollár Kristóf összeállítású négyes a negyedik helyen végzett az öt hajót felvonultató 500 méteres döntőben, míg a Kiss Balázs, Hodován Dávid kettős hetedik lett 1000 méteren.

A vegyes párosok 500 méteres versenyében a Fejes Dániel, Gönczöl Laura kenus duó és a Kurucz Levente, Gazsó Alida Dóra kajakkettes is a hatodik helyen zárt.

A vb a magyar idő szerint 19.40 órakor rajtoló 5000 méteres döntőkkel zárul, az utolsó futamot 21.30 órakor indítják.

Nyilatkozatok:

férfi K-2 500 m (1. hely):
Nádas Bence:
"Azt beszéltük meg, ami az elő- és középfutamban hiányzott, hogy nem hirtelen indítjuk a hajót a végén, hanem fokozatosan. Nagyon együtt maradtunk, mintha az utolsó százon még jobban összeállt volna a mozgásunk. Szinte el sem hittem, hogy tudunk még gyorsulni. Az utolsó ötven méteren szinte már boldogan, vicsorítva lapátoltam. Megszűnt mellettem minden. Megkönnyeztem ezt a sikert, hiszen olimpiai számban sikerült nyernünk. Nagyon sok munka van ebben, remélem, ez a siker motivál majd bennünket, hogy ezen az úton menni kell tovább."
Kopasz Bálint:
"Ez a győzelem ért ezen a hétvégén a legtöbbet számomra, mert úgy tűnik, ez a legértékesebb szám a férfiaknál, 200-ról és 1000 méterről is sokan átjöttek ide, őrült brutál mezőny van itt. Elképesztően boldog vagyok, hogy meg tudtuk nyerni ilyen könnyedséggel a végén, fantasztikus volt, az utolsó száz méter pedig meseszerű. Napokat készültünk erre Bencével fejben, és mára összeállt a tökéletes taktika. Van jövője ennek az 500 párosnak, én pedig úgy érzem, hogy a fő számom, az ezer egyes mellett el tudom vinni ezt a számot is."    

férfi C-2 1000 m (7. hely):
Hodován Dávid:
"Személy szerint én elfáradtam, erős volt a szembeszél, és balról is jött egy kicsit. Egyre jobbak vagyunk, sokat fejlődtünk az elmúlt hetekben, úgyhogy ebben a párosban még bőven van."
Kiss Balázs:
"Kihajtottuk magunkat. Lehet, hogy jobb lett volna a másik oldalon evezni, mert ott volt a boly."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában