Siker

2022.08.21. 14:27

Torna Eb - A győri Mészáros Krisztofer ezüstérmet szerzett talajon Münchenben - galéria

Mészáros Krisztofer ezüstérmet nyert talajon a müncheni multisport Eb keretein belül rendezett torna Európa-bajnokságon.

kisalfold.hu

München, 2022. augusztus 21. Mészáros Krisztofer talajgyakorlata a férfi tornászok döntõjében a müncheni multisport Európa-bajnokságon 2022. augusztus 21-én. Fotó: MTI/AP/Pavel Golovkin

Fotó: Pavel Golovkin

17.17 - Mészáros Krisztofer nyilatkozata  

Mészáros Krisztofer: Nagyon boldog vagyok, el se tudom mondani mennyire. Szerencsére jól tudtam aludni, és reggel úgy keltem, hogy ezt a mai napot megnyomjuk. Úgy voltam vele, hogy ha a selejtezőben a második, a csapatdöntőben a harmadik legerősebb gyakorlat volt az enyém, akkor miért ne lehetne az enyém ma is ugyanilyen jó? Elsőnek szólítottak, amit annyira nem szoktam szeretni, de bíztam magamban és gyakorlatomban is. Majdnem végig vezettem a 14.600 ponttal, csak a regnáló olimpiai bajnok előzött meg. Amikor megláttam a saját pontszámomat, bíztam benne, hogy elég lesz a bronzéremhez, mert sok jó tornász volt még utánam. A többi ellenfelem, akikkel beszéltem, azt mondták, hogy nagyon elfáradtak, én annyira nem, azt gondolom, hogy jól fel tudtam készülni, minden összejött, elégedett vagyok. Van egy bejáratott rutinom, amit a sportpszichológusommal együtt dolgoztam ki, előre eltervezem a napomat, és igyekszem mindent a szerint csinálni, ez is rengeteget számít nekem. Nagyon örülök, hiszen 2005-ben volt hasonló érem, pontosabban egy bronz talajon, bízom benne, hogy még tovább tudok javulni, és nemcsak talajon, hanem a többi szeren is.

14.23 - A győri tornász élete első érmét szerezte felnőtt Európa-bajnokságon

Mészáros Krisztofer a tornászok férfi felnőtt és junior Európa-bajnokságán Münchenben a felnőttek szerenkénti döntőjében talajon Eb-ezüstérmet szerzett 14.600 ponttal.

Mészáros ezzel élete első felnőtt Európa-bajnoki érmét nyerte, és a magyar férfi tornasportban is ez az első Eb-2. hely talajon.

A GYAC versenyzője, Mészáros Krisztofer remek talaj gyakorlata után Münchenben.
 

Az olimpiai bajnok előzte meg Krisztofert

A felnőtt szerdöntők egyetlen magyar résztvevője - aki egyéni összetettben és a csapattal is hatodik volt - a csütörtöki selejtezőből 14,500 ponttal, a második legjobb eredménnyel került a talaj fináléjába.

Vasárnap elsőként mutatta be gyakorlatát, mégpedig nagyon magas színvonalon. Ugrásai látványosak, érkezései pedig pontosak voltak, egyetlen elemnél mutatott minimális bizonytalanságot kis karkörzéssel. Produkciójára egy tizeddel többet kapott, mint a selejtezőben, 14,600 pontos eredményét pedig csak a hetedikként következő, tavaly Tokióban olimpiai bajnok izraeli Artem Dolgopyat tudta felülmúlni. A harmadik helyen a brit Jarman Jake végzett.

Eredmény (az Eb honlapjáról), férfi talaj, Európa-bajnok:

1. Artem Dolgopyat (Izrael) 14,966 pont
2. Mészáros Krisztofer 14,600
3. Jarman Jake (Nagy-Britannia) 14,433

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában