Tizenegy távozó, hét érkező

2022.08.10. 14:51

Női foci – ETO: pénteken a győriek meccsével kezdődik a NB I - fotók

Pénteken veszi kezdetét a labdarúgó Simple Női Liga, az élvonal első meccsét éppen a Magyar Kupa-győztes, bajnoki ezüstérmes ETO FC Győr játssza az Újpest ellen. A találkozó 17.30 órakor kezdődik az ETO Parkban.

Szabó Gábor

Fotó: Rákóczy Ádám

A szezont felvezető sajtótájékoztatón Horváth Cs. Attila női szakágvezető elöljáróban elmondta, hogy ez a bajnokság más lesz, mint a korábbiak, hiszen most először lesz 12 csapatos az NB I.

"Hogy milyen céljaink lehetnek? Azt gondolom, az a csapat, amelyik megnyerte a Magyar Kupát, a bajnokságban pedig döntőt játszott, és ezüstérmet szerzett, ennél lejjebb nem adhatja – kezdte a sportvezető. – Az elmúlt egy évben felépítettünk egy jó csapatot szurkolókkal, támogatókkal, a tv-közvetítések jóvoltából sokan megismerkedhettek a csapattal. Ezt lerombolni nem szeretnénk, szeretnénk most is harcban lenni a legjobb helyezésekért. A felkészülést is ennek megfelelően állítottuk össze, három BL-csapattal is játszottunk edzőmeccset, ami jó szintfelmérő volt számunkra. Vidéki helyszínen is népszerűsítettük a női focit, az ETO-t, pályára léptünk Zalaegerszegen és Bágyogszováton is."

Horváth Cs. Attila a keretben történt változásokról elmondta, hogy összesen tizenegyen távoztak, volt, aki szült, volt, aki abbahagyta és természetesen olyan is akadt, aki máshol folytatja. Új játékosok is érkeztek: a kapuba Török Noémi, a védelembe a fehérorosz válogatott Anna Kazyupa, a középpályára Kern Fanni, a szerb válogatott Sanda Malesevic, a román válogatott Herczeg Andrea, a támadósorba pedig Siklér King, az ukrán válogatott, a spanyol Espanoltól érkező Tamila Khimic.

Dörnyei Balázs szakmai igazgató így nyilatkozott a célokról: "Azt gondolom, karakterben erősebb lesz a csapat, hiszen olyan személyiségeket kerestünk, akikkel ez elérhető. Az igazolásoknál két szempont volt, az új ember vagy korosztály kiemelkedő játékosa vagy pedig tapasztalt, sok nagy csatát megélt, lehetőleg válogatott legyen. Az eddigiek alapján homogénebbnek, összetartóbbnak látom a csapatot, ez pedig az előrelépés záloga lehet. Úgy vélem, nagy dolog lenne, ha ugyanazt az eredményt elérnénk, mint tavaly, de erre törekszünk."

Mihalecz István, az ETO sportigazgatója is bizakodó volt: "Mindenképpen pozitívnak és örömtelinek tartom, hogy sok a fiatal a keretben. Bízom én is benne, hogy a csapat a célokat eléri, és lesz ok az ünneplésre az idei szezon végén is."

Szeles Szabolcs alpolgármester azt emelte ki, hogy a városnak fontosak a sportban elért sikerek, illetve az is, hogy az ETO-t ismét a magukénak érezzék a győriek.

"Tavaly más szintre emeltük a kapcsolatot a klub és a város között, nemcsak erkölcsi, hanem anyagi támogatást is nyújtunk a női csapatnak, ami rögtön két éremmel – benne egy történelmi sikerrel – gyümölcsözött. Ez nagy szó, és ezzel újabb lépést tettünk afelé, hogy a klubot olyan mederbe tereljük, aminek köszönhetően az ETO újra a város életének részese legyen" – mondta az alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában