Labdarúgás

2022.08.07. 19:58

NB II foci - Hazai pályán győzött az újonc Mosonmagyaróvár - fotók

A Merkantil Bank Liga, NB II-ben a második fordulót rendezik meg vasárnap.

kisalfold.hu

Fotó: Mészely Réka

Credobus Mosonmagyaróvár-Ajka 2-1 (0-1)

Mosonmagyaróvár, MTE 1904 Sporttelep, 500 néző.

Vezette: Kovács Imre (Ring Kevin, Nagy Viktor)

Mosonmagyaróvár: Heinrich – Gáncs, Czingráber, Debreceni, Deák, Nagy K. (Horváth K., 76.) – Tóth L. (Simita, 58.), Végh B. (Papp, 83.), Sajbán M. (Illés D., szünetben) – Szalka, Boros G. (Nagy Zoárd, 58.). Vezetőedző: Varga László

Ajka: Horváth D. – Szűcs K., Jagodics B., Tar, Csemer – Tóth G. – Csizmadia Z. (Gaál, 80.), Kenderes Z. (Vogyicska, 71.), Sejben (Dragoner, 71.), Doncsecz (Berzsenyi, szünetben) – Szarka Á. Vezetőedző: Kis Károly

Gólszerző: Végh B. (63., 78., mindkettő büntetőből) ill. Kenderes (33.)

Végh Bence büntetőivel fordított, és győzött a Mosonmagyaróvár 

A Credobus Mosonmagyaróvár az Ajkát fogadta a szezon első hazai mérkőzésén. A 33. percben Kenderes bal oldali beadásra Szarka érkezett üresen. Az Ajka támadója a labdához nem ért hozzá, de a mozgásával megzavarta Heinrichet, így szerencsés góllal szerzett vezetést a vendég csapat. 0–1. A 62. percben Illés esett el a tizenhatoson belül Jagodics szorításában, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Végh Bence laposan a bal alsóba lőtte. 1-1. A 77. percben Horváth Kevin bal oldali beadását Simita tette volna középre, de ebbe kézzel ért bele az egyik ajkai védő, amiért a játékvezető ismét büntetőt ítélt. A tizenegyest megint Végh Bence végezte el és nagy erővel a jobb felsőbe lőtt. 2-1. A hajrában az Ajka mindent megtett az egyenlítésért, de ez nem jött össze.

Hullámzó mérkőzésen a nagyot küzdő Mosonmagyaróvár talán egy kis szerencsének is köszönhetően tudta otthon tartani a három pontot. Végh Bence második NB II-es mérkőzésén rögtön duplázni tudott, ráadásul a büntetőket higgadtan értékesítette. Varga László cseréi lendületet hoztak a mérkőzésbe, és bár a játék hazai oldalon még nem volt annyira látványos, ezt sikerült akarással kompenzálni.

Varga László: - Egy picit megnehezítettük a saját dolgunkat, hiszen az Ajka az első helyzetéből megszerezte a vezetést. Kicsit hullámzó volt a játék képe, de óriásit harcoltunk, és remélem, hogy ezzel a győzelemmel megérkeztünk a másodosztályba. Ha sikerül ilyen elszántsággal tovább dolgoznunk, akkor szép sikereket érhetünk el.

Kis Károly: - Nem érdemeltünk vereséget, sőt a győzelemre is reális esélyünk volt. 

Korábban:

Vereséggel kezdett Tiszakécskén a friss NB III-as kék-fehér csapat, de nem sok hiányzott számára a pontszerzéshez. A hajrában a játékvezető egy több, mint véleményes büntetőt ítélt meg a hazaiaknak, amit belőttek és azzal szerezték meg a győzelmet.

- Bosszús voltam a lefújás után, mert kevéssel korábban egy szabályos gólunkat nem adta meg a játékvezető. Voltak időszakok, amikor mi álltunk közelebb a sikerhez. Bár a hajrában a két kécskei csere után nagyobb volt rajtunk a nyomás, de nem sok volt hátra, reménykedtem a pontszerzésben. Vasárnap a hazai pálya előnyét szeretnénk kihasználni, és ezúttal legyőzni az Ajkát. Bízom benne, hogy sokan kint lesznek és buzdítanak bennünket, mert kell a szurkolók segítsége. A hétvégi ellenfelünket jobb csapatnak tartom a Tiszakécskénél, ezért nehéz meccsre számítok. A csapatunk azonban nagyon egységes, és úgy érzem, megszerezzük az első három pontunkat - mondta a mérkőzés előtt Varga László vezetőedző.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában