Hat góllal győztek

2022.08.17. 18:24

Kézilabda – Megdolgozott a sikerért az MKC

A Dunaújvárosi KKA ellen folytatta a felkészülési mérkőzések sorozatát a Motherson-Mosonmagyaróvár női csapata. Ismét egy NB I-es ellenfél volt a vendég az UFM-arénában, ahol újra mosonmagyaróvári győzelem született.

kisalfold.hu

Hajtai Vanesszáék ismét győzni tudtak.

Fotó: mkcse.hu

Motherson-Mosonmagyaróvár–DKKA 39–33  (21–21)

Mosonmagyaróvár, UFM-aréna, felkészülési mérkőzés, 400 néző. V.: Felhő, Öcsi.

MKC: Szemerey – Mihály 1, Lancz 7/2, Tóth E. 2, Pásztor 1, Ivancok 5/1, Stranigg Zs. 5/1. Cs.: Mistina (kapus), Hajtai 4, Tóth N. 2, Albek 2, Faragó 1, Kovács P. 3, Bardi 1, Sztankovics 5, Csire. Edző: Gyurka János.

A Motherson-Mosonmagyaróvár csapatából már hiányzott kedden szerződést bontó Tanja Asanin, viszont ott volt a keretben az MKC utánpótlásából felkerülő Lázár Jázmin. A vendég dunaújvárosiak teljes kerettel érkeztek, viszont mezszámok nélküli felszerelésben, ami bizony nem könnyítette meg a tudósító dolgát.

Energikus játékkal kezdte a találkozót a nyáron alaposan megfiatalított Dunaújváros, amelyben a rutinos szélső, Kazai Anita tudott triplázni az első percekben. Az MKC valamivel később lendült igazán játékba, de akkor szép gólokkal szerzett háromgólos előnyt. Negyedóra elteltével állandósult a mosonmagyaróvári vezetés, elsősorban Hajtai Vanessza volt elemében, de a szurkolók annak is örülhettek, hogy sok játékos tud gólt dobni. A vendégek szívósan küzdöttek, kemény küzdelemben a vezetést is átvették. Szerencséje sem volt ekkor a támadások befejezésénél az MKC-nak, de a Dunaújváros élesebb volt ebben a periódusban (16–20), de a hazaiaknak sikerült a félidő végére egyenlíteni.

Komoly tempóban kezdődött a második félidő is, az MKC teljes koncentrációval kézilabdázott, így tudta irányítani a játékot (32–27). Sok gólt hozott a találkozó és ezekből ügyesen, szemfülesen vette ki a részét az MKC fiatal jobbszélsője, Sztankovics Kyra. Az elmúlt mérkőzésekhez képest a hétméteresek értékesítésben is sokat javult a Mosonmagyaróvár. A jó védekezésből pedig sok labdát szerzett a hazai csapat, az ezek után szerzett könnyű gólok biztosították a tekintélyesnek mondható vezetést. A hazaiak kimondottan jó teljesítményt nyújtó csapatot tudtak fegyelmezett, határozott játékkal legyőzni.

Gyurka János: – Alakuló csapat vagyunk, sok új kézilabdázóval. Hullámzó volt a játékunk. Amikor azt csináltuk, amit gyakoroltunk, az eredményesen működött, viszont ha rögtönöztünk, abban sok volt a hiba. A győzelmünket a védekezésünk alapozta meg, de mögötte most nem volt meghatározó kapusteljesítmény. Sok mindenben javulnunk kell ahhoz, hogy sikeresen szerepeljünk a hétvégi nemzetközi tornán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában