A cél, hogy minden héten elégedettek legyenek

2022.08.01. 19:00

Kézilabda – Audi-ETO – Több százan voltak a nyílt edzésen Győrben - XXL-galéria

Szabó Gábor

Fotó: Nagy Gábor

Nyílt edzést tartott az Audi-ETO női kézilabdacsapata. Több százan voltak kíváncsiak a zöld-fehérek első nyilvános foglalkozására. A bajnoki címvédő győriek már korábban elkezdték a munkát, az elmúlt hetet Telkiben töltötte az együttes, ahol ideális körülmények között készülhetett.

A szurkolók által várva várt tréning előtt Ambros Martín vezetőedzőt kérdeztük.

„Telkiben nagyszerű körülmények között végezhettük a munkát, minden tökéletes volt. Két fontos területre fókuszáltunk, a fizikai és a taktikai dolgokra, különösen a fizikai alapok fontosak, mert bár a szezon lényegi része nagyon messze van, de ezekben a hetekben tudjuk megszerezni az ehhez szükséges alapokat” – mondta a spanyol szakember, aki lényegesnek tartja, hogy a védekezést stabilabbá tegyék.

„Tavaly a legfontosabb meccseken ezzel nagyobb gondjaink voltak, ezért most ezen a téren mindenképpen előbbre kell lépnünk” – folytatta Ambros Martín, aki elárulta, mivel lenne elégedett a szezon végén.

„Azzal, hogy minden héten elégedettek legyünk önmagunkkal. Ha visszanézünk az előző hétre, akkor megállapítsuk, mindent jól csináltunk, kiadtuk magunkból a legjobbat. Ha így lesz, akkor nem lehet baj” – fogalmazta meg elvárásait a szakvezető.

A régi-új Ana Grost is megkérdeztük arról, milyen érzésekkel, emlékekkel tért vissza Győrbe.

„Mikor először igazoltam Győrbe, még nagyon fiatal voltam. Utólag visszagondolva talán egy kicsit korai is volt az a döntés, hiszen rendkívül tapasztalatlan voltam, de de fantasztikus játékosokkal játszottam együtt, és ha többet is ültem a padon, mint reméltem, nagyon jó emlékeim vannak abból az időszakból. Hogy miben lettem más azóta? Elsősorban sokkal tapasztaltabba vagyok, nagyobb az önbizalmam, jobban hiszek magamban” – kezdte a szlovén jobbátlövő, akinek elsődleges fegyvere a távoli bomba, sok gólt szerez 9 méteres lövésből.

Ami a várakozásait illeti, arról így beszélt a játékos: „Hosszú szezon vár ránk, sok meccsünk lesz, három-négy naponta pályára lépünk. Mondjuk ez azzal jár, hogy várhatóan kevesebb edzés lesz, ami azért nem olyan rossz” – mondta nevetve Gros, aki reméli, sikeres év előtt állnak, és a legfontosabb, hogy végig stabilak tudnak maradni az egész szezonban, mert az szerinte előrevetíti a jó eredményeket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában