A francia Brest Bretagne volt az ellenfél

2022.08.11. 19:57

Kézilabda – Audi-ETO – Ötgólos győzelmet arattak a győriek a Brest ellen - fotók

kisalfold.hu

Fotó: NAGYGABOR

Az Audi-ETO második edzőmérkőzésén a francia Brest Bretagne együttesével mérkőzött meg. Az első percek szoros csatát hoztak, ám az első félidő ötgólos győri előnnyel ért véget (15–10). A második játékrészben magabiztosan tartotta előnyét a zöld-fehér csapat, és végül 28–23-ra nyert. A győriek – akik a héten együtt készültek Győrben a francia együttessel – a Solberg, Faluvégi, Gros, Nze Minko, Broch, Hansen, Fodor összeállításban kezdtek.

A vállsérüléséből lábadozó Line Haugstedet, valamint a kisebb sérüléssel küzdő Sandra Toftot nem nevezték a győriek. Emellett Linn Blohm, Schatzl Nadine és Stine Oftedal is csak a kispadon kapott helyet.

A mérkőzés vendégtalálattal kezdődött, melyre Nze Minko két góllal válaszolt. Tíz perc elteltével kétgólos előnyben volt az Audi-ETO (7–5). A félidő utolsó 10 percére fordulva 11–7-es győri előnyt mutatott az eredményjelző. Az első félidő végül 15–10-es győri vezetéssel zárult.

A második félidő első perceiben tovább növelte előnyét a hazai együttes, mely már 20–12-re, majd 24–15-re is  vezetett. Ambros Martín minden játékosnak lehetőséget kapott, így bemutatkozott a felnőttcsapatban a győri akadémia fiatal tehetsége, Farkas Eszter is. Az utolsó percekben a felforgatott összeállításban játszó győri csapat ellen faragni tudott hátrányából a bresti együttes.

Az ETO gólszerzői Gros 7/1, Győri-Lukács 4, Nze-Minko 4, Broch 3, Rju 3, Kristiansen 2, Faluvégi 2, Ogonovszky 2, Fodor Cs. 1 voltak.

Ambros Martín így értékelte a mérkőzést: – Teljesítettük a céljainkat amit kitűztünk magunk elé. Ez különösen igaz a védekezésünkre, hiszen amire készültünk az edzéseken, viszont láttam a csapattól. Számunkra a védekezésen keresztül vezet az út az önbizalmuk megszerzéséhez, ezúttal ezt elértük, és támadásban is jó dolgokat csináltunk. A legkevésbé fontos az eredmény volt, de összességében azzal is elégedett vagyok.

Sűrű program – Mozgalmas időszak előtt áll a Motherson-Mosonmagyaróvár, mely ma 16 órakor az Alba FKC otthonában lép pályára Székesfehérváron. Jövő szerdán 16 órától az MKC a Dunaújvárost fogadja az UFM-arénában. Augusztus 19-én, 16 órakor adják át az UFM-aréna szomszédságában felépített multifunkcionális edzőcsarnokot, amelyet szurkolói ankét követ az új létesítményben. A teljes felnőttcsapat várja az érdeklődőket, a program várhatóan 16.45 és 17 óra között kezdődik. Jövő hétvégén az UFM-arénában rendezi meg az MKC első nyári nemzetközi tornáját. Az AVIA-kupa programja, augusztus 20., 16 óra: Dunaszerdahely (szlovák)–Podravka (horvát). Augusztus 20., 18 óra: MKC–Slavia Praha (cseh). Augusztus 21., 14 óra: bronzmérkőzés. Augusztus 21., 16 óra: döntő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában