A Motherson-MKC is nyert

2022.08.05. 19:07

Kézilabda – Audi-ETO – Győzelem az első felkészülési meccsen

kisalfold.hu

Fotó: gyorietokc.hu

Ambros Martín tanítványai első felkészülési mérkőzésen a német Neckarsulm együttesét fogadták az Audi-arénában. A találkozó különlegességét az adta, hogy a német vendégeink szintén Audi által támogatott csapat, a négykarikás világcég egyik jelentős gyára Neckarsulm városában található Németországban. Sandra Toft és Linn Blohm kisebb sérülés miatt csak a kispadról segítette a győrieket, helyükön két fiatal tehetség, Bordás Bianka és Győri Alexa kapott lehetőséget.

A spanyol szakember a Solberg – Győri-Lukács, Rju, Oftedal, Broch, Hansen, Fodor sorral kezdte a meccset, melyen a 10. percben már 11–6-ra vezettek a zöld-fehérek. Negyedóra elteltével faragott hátrányából a vendéggárda (14–11). Az első félidő pedig 21–18-as győri vezetéssel ért véget.

A második játékrészben tartotta ötgólos előnyét az Audi-ETO (24–19, 27–22). Negyedórával a vége előtt pedig nyolcgólosra nőtt a különbség (31–23). Később megvolt a tíz gól is a két együttes között (33–23). 

Az ETO gólszerzői: Hansen 10/3, Gros 5, Rju 5, Oftedal 5/1, Broch 4, Nze-Minko 3, Kristiansen 3/2, Győri-Lukács 3, Faluvégi 2, Fodor 1, Schatzl 1, Ogonovszky 1.

Ambros Martín: – Jó ellenfél ellen olyan helyzeteket próbálhatunk ki élesben, amelyeket már elkezdtünk gyakorolni, de látszott, hogy van még min javítani. Elsősorban a védekezésünkben kell fejlődnünk. Az új játékosok beépülését is jól segítette a találkozó, hasznosak az edzések, de a meccsszituációkból tanulunk a legtöbbet ebben a fázisban.

Felemás periódusok

A Vác elleni győztes meccsel folytatta felkészülését a Motherson-Mosonmagyaróvár csapata. Helyenként kimondottan bíztató teljesítményt nyújtottak Gyurka János tanítványai, akik ma 11 órakor ismét megmérkőznek a váciakkal az UFM-arénában.

Motherson-Mosonmagyaróvár–Vác 36–29 (20–12)

Mosonmagyaróvár: Szemerey – Sztankovics 1, Albek 3, Tóth N. 6, Pásztor 2, Tóth E. 8/4, Stranigg Zs. 3. Cs.: Mistina (kapus), Faragó 1, Mihály 1, Lancz 2/1, Csire, Asanin 2, Bardi 2, Hajtai 3, Kovács P. 2. Edző: Gyurka János.

Gyurka János: – Voltak nagyon jó periódusaink, de voltak kevésbé jó szakaszok is a játékunkban. A második játékrész elejével például egyáltalán nem voltam kibékülve, mert akkor gyengén teljesítettünk. Összességében azonban léptünk előre, a lányok élvezték a játékot, a hibáinkat pedig ki fogjuk javítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában