Kajak-kenu

2022.08.26. 11:36

Két év után lett újra bajnok Kammerer Zoltán - 44 évesen is aranyérmet ünnepelhet az örökifjú győri sportoló - galéria

kisalfold.hu

20220822 kajak kenu OB Kammerer Zolt‡n ErdŽlyi Tam‡s Foto:Dšmštšr Csaba Szolnok 20220824 kajak kenu OB országos bajnokság fotó dömötör csaba Nemzeti Sport Kammerer Zoltán Erdélyi Tamás

Fotó: Dšmštšr Csaba

A szolnoki országos bajnokságon a háromszoros olimpiai bajnok kajakoslegenda, Kammerer Zoltán napra pontosan két év után nyert ismét aranyérmet, ezúttal is K II 1000 méteren ért fel a csúcsra. A győri Graboplast VSE 44 éves kiválósága klubtársával, Erdélyi Tamással győzött. Ebben a számban a dobogó harmadik fokára is győri egység állhatott fel: Kolozsvári Brúnó és Mitring Olivér szerezte meg a bronzérmet.

„Úgy érzem, uraltuk az egész versenyt, kilencszáz méternél már tudtam, hogy nyerni fogunk, a végén csak élvezni akartam a távot. Úgy álltam oda, hogy lehet, hogy ez karrierem utolsó országos bajnoksága. De ezt még magamnak se merem bevallani. Most örülök, hogy ez így sikerült” – nyilatkozta a háromszoros olimpiai bajnok.

Kammerer K IV 500 méteren is elindult: a hajóban mindenki a győri klub versenyzője, így a szintén olimpiai bajnok Kopasz Bálint, továbbá Erdőssy Csaba és Erdélyi Tamás alkotta a csapatot. Érdekesség, hogy az egység második legidősebb versenyzője – Kopasz – is 19 évvel fiatalabb az 1978-as születésű Kammerernél... A hajó végül a negyedik helyet szerezte meg, de Kammerer 25 évvel fiatalabb klubtársával, Decsi Dorinával K II mix 500-on újabb aranynak örülhetett.

A kenu egyesek 1000 méteres távján Kiss Balázs diadalmaskodott, akárcsak 500 pároson Hodován Dávid oldalán. A nőknél ezren Takács Kincső harmadikként, ötszázon másodikként ért célba. Takács egykori klubtársával, Balla Virággal az 500 párost megnyerte. A C II mix 500-on a Kiss–Takács kettősé lett az arany. Kiss C IV 500-on még egy ezüstöt begyűjtött. K I 500 méteren Kopasz magabiztosan győzött, a Kopasz–Erdőssy kettős harmadik lett K II 500-on. K II 500 méteren a nőknél Decsi Dorina Dráviczki Dórával (Kovács Katalin Akadémia) – szintén bronzérmet szerzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában