Labdarúgás

2022.08.12. 11:13

Jó szereplésben reménykednek a soproni csapatok

Sopront az SC Sopron és a SFAC 1904 képviseli a hétvégén kezdődő megyei első osztályú bajnokságban.

Papp Győző

A SFAC 1900 bízik az első hatba kerülésben. Fotó: facebook/SFAC/Tóth Zsombor

A Caola SC Sopron néven induló együttes az NB III-ból kiesve új tulajdonossal vág neki a pontvadászatnak. Bücs Zsolt vezetőedző továbbra is élvezi a vezetők bizalmát. 
„Teljesen új csapatot kell kialakítanunk, a tavalyi keretből mindössze három játékos maradt, a többiek Ausztriát választották az SC Sopron helyett – kezdi a vezetőedző. – Hat hete kezdtük meg a felkészülést, keményen dolgoztunk, az edzőmérkőzéseken jól is szerepeltünk, a főpróba azonban nem sikerült. A Magyar Kupában Úrkúton vereséget szenvedtünk: rúgtunk három kapufát, elhibáztunk ugyanennyi ziccert, az ellenfél pedig két kapura lövésből két gólt szerzett. Rengeteg fiatal alkotja a csapatunkat, amelyben mindössze Kalász Milán képviselné a rutint, a Pápáról igazolt futballista azonban súlyos térdsérülést szenvedett a komáromi edzőmeccsen, így legalább fél évig nem tud játszani. A megyei bajnokság mezőnyét erősnek gondoljuk és mindjárt az elején nehéz ellenfelekkel találkozunk. Célunk a minél jobb eredmény elérése. Az új tulajdonos készített egy ötéves tervet, ennek a végén el kell érni az NB II-t.” 
A szomszédvár SFAC 1900 ugyancsak bizakodva várja a szombati rajtot. 
„Az átigazolási időszakban több játékos érkezett a csapat megerősítésére: Baranyai Norbert, Mezei Márk, Imre Szabolcs, Gere Richárd, valamint Soós Áron, aki már a tavaszi szezonban is nálunk készült. Récsei Bence és Kovács Benjamin távozott. Úgy gondolom, hogy a SFAC szintjén soha nem látott erősségű játékoskeret áll Katona Sándor edző rendelkezésére. Ennek ellenére szerényen várjuk a szezont, a végén szeretnénk az első hatban zárni. Bízunk benne, hogy minél többen lesznek kíváncsiak a soproni futballistákra” – nyilatkozta Ábrahám Tibor, a SFAC 1900 elnöke. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában