Labdarúgó MOL Magyar Kupa

2022.08.08. 08:31

Hétből csak két megyei csapat jutott tovább

Az elmúlt hétvégén rendezték a MOL Magyar Kupa első országos fordulóját. A hét Győr-Moson-Sopron megyei csapatból csak kettő jutott tovább a következő körbe.

kisalföld.hu

Negyvenöt percig kiválóan tartotta magát magasabb osztályú ellenfelével szemben a piros mezes Hegykő. Fotó: Huszár Gábor

Duvenbeck-Hegyeshalom–III. ker. TVE (NB III) 0–5 (0–1) 
Hegyeshalom: Bedőcs (Simigla) – Derdák, Nagy Á. (Néher), Darázs (Csányi), Kovács P., Horváth M., Glaser (Tölgyes), Régely, Kónya, Palenik, Bartalos (Orosz). Edző: Fuhrmann Péter. 
Gsz.: Kokenszky (44.), Pócsik (56.), Erdős (62.), Szalai (77.), Barczi (87.). 
Fuhrmann Péter: – Tisztában voltunk vele, hogy ez a kupasorozat egy egészen más kávéház, de mi futballozni szerettünk volna egy rendkívül jó erőkből álló, szimpatikus csapat ellen. A látottak alapján bizakodva tekintek a csapatom jövőbeli szereplésére. 
FSC Hegykő–Tatabánya (NB III) 0–7 (0–0) 
Hegykő: Váczi – Reseterics (Stekovics), Kóczán, Nyerges M., Sipőcz, Szántó (Mészáros), Kishegyi (Nyerges G.), Márk, Horváth V., Holzmann (Járfás), Varga D. (Marton). Edző: Finta Zoltán. 
Gsz.: Forró (51.), Letenyei (54.), Kocsis G. (55., 61., 63.), Márton (74.), Gacs (80.). 
Finta Zoltán: – Nagyon jó első félidőt tudtunk produkálni, amit a félidei nulla-nulla is mutat. Aztán a hirtelen bekapott három gól lenullázta a csapatot. Nem a vereséggel, csak a számszerű eredménnyel vagyunk elégedetlenek. Gratulálok a Tatabányának, megérdemelte a győzelmet. 

Pomáz (m. II.)–Abda-VVFK Bau 2–2 (2–1), tizenegyesekkel: 6–7 
Abda: Boráros – Tóth K. (Bodor), Korsós (Menyhárt), Éri, Kerékgyártó (Tóvízi), Maidics (Vigh), Kantó (Gál), Szücs (Szekeres), Wágenhoffer, Balogh L., Kovács Á. Edző: Hagymási Zoltán. 
Gsz.: Bencze (28.), Szenczi (37.), ill. Kerékgyártó (8.), Wágenhoffer (93.). 
A végletekig kiélezett mérkőzésen a vendégek szereztek vezetést, de szünetig fordított a Pomáz, majd a hosszabbításban egyenlített az abdai csapat, amely végül tizenegyesekkel harcolta ki a továbbjutást. 

Ugod SE (m. II.)–Mezőörs 1–5 (1–1) 
Mezőörs: Proceller D. – Rigler (Roll), 
Járóka (Proceller M.), Németh F., Maruzs, Proceller K., Nép (Fodor), Kreicz (Dobai), Bohner, Rigó, Puzsoma (Szabó A.). Edző: Szekeres Krisztián. 
Gsz.: Sári (25.), ill. Kreicz (21., 76., 78.), Maruzs (51.), Fodor (65.). 
Az első félidőben vitatható tizenegyesből egyenlített a hazai csapat. A második játékrészben a jól frissítő vendégek felőrölték ellenfelüket, s megérdemelt, magabiztos győzelmet arattak. 

Sza-Bi Qualit-Ménfőcsanak–Balatonfüred (NB III) 0–2 (0–2) 
Ménfőcsanak: Vass – Kalmár, Reizer, Varga M., Kiss L. (Szabó P.), Németh L., Vayer (Zsigmond), Madarász, Szilvágyi (Prácser), Horváth Cs., Horváth A. (Bertha). Edző: Hannich Péter. 

Gsz.: Szabó B. (4.), Tóth G. (36.) 
Hannich Péter: – Kimondottan jó 
mérkőzés volt, az első félidőben sok gólhelyzettel, egy meg nem adott tizenegyessel. Felnőttünk a feladathoz. 

Úrkút (m. I.)–Caola-SC Sopron 2–0 (1–0) 
SC Sopron: Kovács D. – Bokor, Szabados (Magas), Kovács A. (Németh E.), Antal, Illés (Baumgartner), Bokán (Kovács O.), Balogh F., Csonka, Auer, Fendrik. Edző: Bücs Zsolt. 
Gsz.: Papp A. (39.), Kovács G. (71.). 
Bücs Zsolt: – Ez egy jó lecke volt a bajnokság előtt, hogy miben kell javulnunk. Dolgozunk tovább és várjuk a bajnoki rajtot. 

Rábaszentandrás–Zalaszentgrót (m. I.) 0–3 (0–1) 
Rábaszentandrás: Pilter – Kalmár B. (Nyerges), Kovács G. (Selyem), Mogyorósi, Mendel, Márton (Németh R.), Völcsey, Kalmár D. (Molnár), Kovács D., Kincses (Kajtár), Varga B. Edző: Balázs András. 
Gsz.: Ferenczi (24.), Gájer (56.), Penczák (78.). 
Megérdemelt vendéggyőzelem. A hazaiak nagyon rossz napot fogtak ki. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában