Férfi torna Eb

2022.08.21. 08:40

Hatodik a magyar csapat három győri tornász részvételével - nézzék meg videón Mészáros Krisztofer egyik gyakorlatát

Fantasztikusan teljesített a Mészáros Krisztofer, Kardos Botond, Tomcsányi Benedek (Győri AC), Balázs Krisztián, Kiss Balázs összetételű magyar férfi felnőtt válogatott a tornászok férfi felnőtt és junior müncheni Európa-bajnokságán a csapatfináléban, ahol a hatodik helyen végzett, két pozíciót javítva selejtezőbeli eredményéhez képest.

kisalfold.hu

München, 2022. augusztus 20. Mészáros Krisztofer nyújtógyakorlata a férfi tornászok csapatversenyének döntőjében a müncheni multisport Európa-bajnokságon 2022. augusztus 20-án. Fotó: MTI/EPA/Filip Singer

Szombaton a felnőttek csapatdöntőjével folytatódott a férfi felnőtt és junior tornászok Európa-bajnoksága. A Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián, Tomcsányi Benedek, Kiss Balázs, Kardos Botond alkotta magyar férfi felnőtt együttes csütörtökön kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva, 244.927 ponttal nyolcadikként kvalifikált a fináléba, így volt miért izgulni a szombati versenynapon. A magyarok a német válogatottal osztoztak a szereken. A selejtezőkhöz képest a lebonyolítás itt annyiban módosult, hogy most mindössze három tornász léphetett a szerekhez, és mindhármuk pontszáma számított a végelszámolásnál.

A sorsolás szerint ugráson kezdtünk, ahol Kardos Botond (13.866), Mészáros Krisztofer (14.266) és Tomcsányi Benedek (13.833) mutatta be gyakorlatát. Következett a korlát, ahol Kardos (14.000) és Mészáros (13.766) mellett Balázs Krisztián (13.833) szerepelt. Két forduló után a válogatott a harmadik helyen állt (83.564). A mieink harmadik szere a nyújtó volt, amely – mint az később kiderült – a legkevésbé sikerült a gárdának. Itt ugyanaz a trió szerepelt, mint korláton, Kardos (10.300), Mészáros (13.500) és Balázs (13.866) ponttal zárt. A talajon elért pontokkal - Balázs Krisztián: 13.166; Mészáros Krisztofer: 14.433, Kardos Botond: 14.100 - valamelyest sikerült visszahozni a nyújtó hibáját. Az utolsó előtti szer a lólengés volt, ahol Balázs Krisztián 13.100, Mészáros Krisztofer 14.066, Tomcsányi Benedek 13.433 pontot szerzett, így a záró etapot megelőzően a mieink az ötödik helyen álltak, mindössze fél pontra a francia csapattól.

Az utolsó szer a gyűrű volt, ahol Mészáros Krisztofer (13.100), Tomcsányi Benedek (13.533) és Kiss Balázs (13.366) remek gyakorlatot mutatott be. Így végül a Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián, Tomcsányi Benedek, Kiss Balázs, Kardos Botond összetételű magyar férfi felnőtt válogatott végül 243.527 ponttal, két pozíciót is javítva a selejtezőbeli helyezéshez képest, hatodikként fejezte be a versenyt, mindössze alig több, mint négy tizedponttal lemaradva a negyedik helyezett svájci együttestől.

MÉSZÁROS Krisztofer
A győri Mészáros Krisztofer nyújtógyakorlata a férfi tornászok csapatversenyének döntőjében a müncheni torna Európa-bajnokságon 2022. augusztus 20-án. Fotó MTI/EPA/Filip Singer
 

A férfiak csapatdöntőjét a Magyar Torna Szövetség vezetőinek társaságában a helyszínen tekintette meg Schmidt Gábor, sportért felelős helyettes államtitkár és Gyulai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is.

A férfi felnőtt és junior tornászok Európa-bajnoksága vasárnap a szerenkénti finálékkal zárul, ahol a junioroknál a szintén győri Molnár Botond és Závory Szilárd összesen öt fináléban érdekelt, míg a felnőtteknél Mészáros Krisztofer a talaj döntőjében szerepel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában