Makkabi Játékok

2022.08.05. 13:33

Érmeket gyúrt a magyar vízilabdacsapatokba a győri masszőr

kisalföld.hu

Tel-Avivban rendezték meg nemrégiben a Makkabi Játékokat, amit zsidó olimpiának is neveznek. A magyar küldöttség tagja volt a győri Ney Ferenc, akit korábban az ETO női kézilabdacsapatának masszőreként ismerhetett meg a sportközvélemény, évekig dolgozott a klubban.– Három évvel ezelőtt Budapesten vettem részt először ilyen eseményen, az és a mostani is felejthetetlen marad a számomra – meséli magáról a masszőr, aki idén múlt 75 éves. — Ezúttal a junior és a felnőtt férfi vízilabdacsapat mellett dolgoztam. A juniorok arany-, a felnőttek pedig bronzérmet szereztek. Remekül megszervezett játékoknak lehettünk a résztvevői. Élménydús és egyben fárasztó volt a kint töltött időszak. Más sportágakkal ellentétben nekünk mindössze egy szabadnapunk akadt, akkor Jeruzsálembe látogattunk el, a Siratófalhoz. Először jártam Izraelben, remélem, még lesz alkalmam, hogy eljussak ebbe a csodálatos országba. 
Magyarország tel-avivi nagykövetségén meleg hangulatú fogadáson köszöntötték a küldöttséget. Benkő Levente nagykövet gratulált a magyar csapat eredményeihez: 6 aranyat, 11 ezüstöt és 23 bronzot szereztek a versenyzők. 
A magyar zsidó sportolók azokban a versenyszámokban taroltak, amelyekben a magyar sport egyébként is kiváló: vízilabdában, úszásban és ­vívásban. 
Különleges köszönetként Ney Ferenc egy magyarok által aláírt zászlót kapott ajándékba: „a küldöttség legidősebb tagja, aki nyugdíjas gyógymasszőrként tett meg mindent a sportolók sikereiért”. 
– Bízom benne, hogy a következő Makkabi Játékokon is tagja lehetek a magyar csapatnak. Addig is havonta egyszer-kétszer segítek az ETO KC-nek – említette végül a győri masszőr. 
 

Ney Ferenc győri masszőr Tel-Avivban.

.

Címkék#Győr
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában