Aranyos akadályúszás

2022.07.11. 11:02

Két újabb arany a Világjátékokon - Jakabos Zsuzsa egyéni csúcsot úszott, Szabó Szebasztiánnal győztes a férfi staféta

A vízi- és életmentő versenyeken három számban volt érdekelt a Világjátékok Magyar Csapat. A 4x50 méteres akadályúszásban a női és a férfi staféta is aranyérmes lett, női 200 méteres akadályúszásban Jakabos Zsuzsanna pedig negyedik lett.

Világjátékok Magyar Sajtócsapat

Fotó: Freschli József

A női csapat fantasztikus versenyzéssel századmásodpercre ugyanannyit úszott, mint a lengyel váltó, így a dobogó tetejére a magyarok és a lengyelek is felállhattak, és a győztesek tiszteletére is két himnuszt játszottak le. 

Forrás: Freschli József

Ezt követte a férfi döntő, ahol a magyarok magabiztos győzelmet arattak, megelőzve az olaszokat és a japánokat.

A nők 1:49.05, a férfiak pedig 1:34.91 perc alatt teljesítették a távot, mindkét időeredmény Világjátékok-rekord.

Forrás: Freschli József

A Világjátékok-győztes női váltóban Senánszky Petra, Gyurinovics Fanni, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn és Ugrai Panna, a férfi stafétában pedig Szabó Szebasztián, Gyárfás Bence, Takács Krisztián, Balog Gábor és Giczi Mátyás kapott helyet.

Jakabos Zsuzsanna egyéni csúcsot úszott 200 akadályon. 

„Az egyéni rekordnak külön örülök. A két döntő közötti fél óra elég volt a regenerálódásra, és a váltóval meg megvalósítottuk azt, amiért ide repültünk” - nyilatkozta az eredményhirdetés után Jakabos Zsuzsanna.

Forrás: Freschli József

A férfi váltó tagjai biztosak voltak abban, hogy ezt a döntőt csak valamilyen rekorddal lehet megnyerni.

Világjátékok-csúcs lett a vége, és nagyon örülök, hogy ehhez a győzelemhez hozzá tudtam segíteni a stafétát. Ráadásul a világcsúcstól mindössze egy tizedre voltunk 

– összegzett Szabó Szebasztián.

Forrás: Freschli József

A görkorcsolyázóknál a női 10 ezer méteres pontszerző versenyben Gardi Dominika 10. lett, a szumósoknál az open kategóriában Szilágyi Erik az első körben, míg Kerstner Róbert a másodikban búcsúzott. Véget ért a drónosok versenye is, itt Rontó Roland a 16. helyen zárt.

A Világjátékokon - három nap után - a magyarok az éremtáblázat ötödik helyén állnak, hat arannyal, négy ezüsttel és négy bronzzal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában