Csoportbeosztások

2022.07.26. 12:01

Megyei foci - Tizenöt csapatos lesz a megyei első osztály

Az MLSZ Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága elkészítette a 2022/2023-as bajnokságok csoportbeosztásait.

kisalfold.hu

A Jánossomorja kiesőként nem vállalta a megyei első osztályt. Fotó: MW

A fellebbviteli bizottság korábbi határozatában döntött arról, hogy a megyei I. osztály mezőnyét legfeljebb 16 csapatra feltölti. A versenybizottság a versenyszabályzatban foglaltak szerint az érintett egyesületek részére a felkérést elküldte. 

Az amatőr licenccel rendelkező egyesületek közül a Pannonhalma és a Gönyű vállalta, míg a licenccel rendelkező Kajárpéc, Hegyeshalom, Soproni VSE, Jánossomorja és a Győrújfalu nem vállalta a megyei I. osztályban szereplést, így alakult ki a 15 csapatos mezőny. A tavalyi bajnoksághoz képest a Csorna az NB III-ban szerepel, míg a Győrszentiván és a Nyúl bár bennmaradó helyen végeztek az elmúlt bajnokságban, a megyei II. osztályra adták be nevezésüket, a Jánossomorja pedig kiesőként nem vállalta a megyei egyet. Az NB III-ból a Caola SC Sopron, a megyei II. osztály bajnokaként pedig a Győrújbarát és a Hegykő új csapat a megyei I. osztályban. 

A megyei I. osztály csapatai a 2022/2023-as idényben: Abda, Credobus Tehetségközpont, DAC Nádorváros, Gönyű, Győrújbarát, Hegykő, Kapuvár, Koroncó, Lipót, Ménfőcsanak, Pannonhalma, SC Sopron, SFAC 1900, Üstökös FC Bácsa, Vitnyéd. 

A megyei III. osztályú egyesületek felkérést kaptak a megyei II. osztályú szereplésre, közülük a Kapuvár II, a Mezőörs, a Rábapatona és Püski vállalta a magasabb osztályt, így alakult ki a megyei II. osztály 45 csapatos mezőnye, amelynek csoportjait a versenybizottság a versenyeztetési és területi elvek figyelembevételével alakította ki.

Megyei II. osztály, Győri csoport: Bácsa II, Bőny, Börcs, Dunaszeg, Dunaszentpál, Enese, Győrszentiván, Győrújfalu, Győrzámoly, Kajárpéc, Kunsziget, Mezőörs, Nyúl, Öttevény, Rábapatona, Tét. 

Megyei II. osztály, Mosonmagyaróvári csoport: Ásványráró, Dunakiliti, Halászi, Hédervár, Hegyeshalom, Károlyháza, Kimle, Lébény, Levél, Máriakálnok, Mecsér, MITE, Mosonszentmiklós, Mosonszolnok, Püski, Rajka. 

Megyei II. osztály, Soproni csoport: Beled, Bősárkány, Fertőszentmiklós, Jánossomorja, Kapuvár II, Nagycenk, Petőháza, Rábaszentandrás, Rábatamási, Répcementi SE, Soproni VSE, Szany, Veszkény. 

Magasabb osztályból senki nem érkezik a megyei III. osztályba. A Nyúl, a Bőny és a Börcs második csapatot idén nem versenyeztet. Új csapatként Pereszteg csatlakozott a mezőnyhöz, a bajnokság közben visszalépő Agyagosszergény pedig újra nevezett, továbbá a szezon közben a megyei II. osztályból visszalépő Darnózseli újjáalakulva nevezett megyei III-ba. További új nevező a Győrújbarát II, a Fertőszentmiklós II, a Mecsér II, a Mezőörs II. A Győrladamér az új bajnokságban tartalék csapatot is nevezett. 

Megyei III. osztály, Győri A csoport: Bakonyszentkirály, Csikvánd, Felpéc, Gyarmat, Gyömöre, Győrladamér, Győrság, Mezőörs II, Mindszentpuszta, Pér, Sokorópátka, Táp-Nyalka, Tényő, Veszprémvarsány. 

Megyei III. osztály, Győri B csoport: Bajcs, DAC II, Győrasszonyfa, Győri Cápák, Győrújbarát II, Ikrény, Kóny, Nagyszentjános, Pázmándfalu, Rábaszentmihály, Tét II-Rábacsécsény, Töltéstava, Vámos- szabadi. 

Megyei III. osztály, Mosonmagyaróvári csoport: Bezenye, Darnózseli, Dunasziget, Győrsövényház, Győrújfalu II, Győrzámoly II, Kimle II, Máriakálnok, Mecsér II, MITE II, Mosonszentmiklós II, Mosonudvar, Újrónafő, Várbalog. 

Megyei III. osztály, Csornai-Soproni csoport: Ágfalva, Babót, Bágyogszovát, Csapod, Egyed, Egyházasfalu, Farád, Fertőd, Fertőrákos, Harka, Himod, Jobaháza, Markotabödöge, Osli, Rábakecöl, Vág. 

Megyei III. osztály, Soproni csoport: Agyagosszergény, Balf, Fertőendréd, Fertőszentmiklós II, Kisfalud, Mihályi, Nagylózs, Pereszteg, Répcevis, SFAC II, Sopronhorpács, Sopronkövesd, Újkér, Zsira. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában