Helyi sport

2022.07.22. 08:28

Soproni gokartsikerek

Páder Vilmos

Új fejezet kezdődött a soproni gokart-sportegyesület életében, mivel első ízben lehetett házigazdája a GTC Regionális Amatőr Kupa sorozatának.A Dunántúlról 40 pilóta állt rajthoz, hogy a kiváló ezer­méteres soproni versenypályán megküzdjön a viadal első fordulójának dobogós helyeiért. 
Az érdeklődéssel várt eseményen beszédet mondott Csiszár Szabolcs, Sopron alpolgármestere. 
„Jelentős nap ez a soproni gokartsport életében. A nagyszámú nevezés is bizonyítja a sportág egyre növekvő népszerűségét. Külön öröm, hogy a helyi egyesület már huszonöt akkreditált amatőr pilótával rendelkezik. Az augusztusi és szeptemberi futamok után remélhetően Sopron ad majd helyet a Szuperkupa-döntőnek is” – említette az alpolgár­mester. 
Katona György, a GTC elnöke: „Színvonalas, jó szervezésű versenyen meggyőződhettem róla, hogy rövid időn belül Sopron lehet a hazai gokartsport egyik fellegvára.” 
Eredmények, junior kategória: 1. Kendel Tamás, 2. Kerschner Szebasztian, 3. Wéninger Milán. I. kategória: 1. Gaál Milán, 2. Bai Benjamin, 3. Fuchs Dávid. II. kategória: 1. Molnár András, 2. Teplán Tamás, 3. Balla Ádám. 
A nap versenyzői, junior kategória: Wéninger Milán, I. kategória: Mészáros Adrián, II. kategória: Molnár Csongor. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában