Labdarúgás

2022.07.31. 09:05

NB II foci - Egy gól döntött az ETO FC Győr javára - fotók

kisalfold.hu

Fotó: Nagy Gábor

ETO FC Győr–Nyíregyháza 1–0 (1–0)

Győr, ETO Park, 1322 néző. V.: Kovács I.
ETO: Kovácsik – Kovács K., Csinger, Csonka, Vincze – Toma, Tuboly (Bacsa, 82.) – Kiss Balázs (Borsos, 73.), Vitális (Kiss Bence, 68.), Óvári Zs. (Bencze, 73.) – Priskin. Vezetőedző: Tímár Krisztián.
Nyíregyháza: Fejér – Farkas B. (Artner, 86.), Szokol, Baki, Gengeliczki, Deutsch – Vass P. (Sigér Á., 73.), Márkus – Kovács Á. (Gresó, 81.), Novák Cs., Szerető (Adamcsek, 73.). Vezetőedző: Feczkó Tamás.
Gsz.: Vitális (20.).

20. p: Hazai szöglet után Priskin az alapvonal közeléből az üres területre befutó Vitálishoz passzolt, aki 14 méterről jobbal, laposan a kapu jobb oldalába lőtt. 1–0.

38. p: Novák centerezett Kovács Ádámnak, a támadó próbálkozása Kovácsik előtt elgurulva a jobb oldali kapufáról kifelé pattant.

A múltat tekintve rangadót rendeztek Győrben. A hazaiak és a vendégek azért küzdenek az új kiírásban, hogy újra az élmezőnyhöz tartozzanak. Ennek érdekében mindkét klub jelentősen átalakította játékoskeretét a nyáron. Az ETO-t irányító Tímár Krisztián az új igazolások közül Kovácsik Ádámnak, Kiss Balázsnak és Csinger Márknak rögtön a kezdőben adott helyett.

A győriek azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést, már az első negyedórában is többször eljutottak ellenfelük tizenhatosáig. Aktív játékuknak a 20. percben lett meg az eredménye.

A másik oldalon Kovács Ádám fejjel veszélyeztetett, később egy kapufát is lőtt, egyébként az ETO irányította a játékot.

Fordulás után igyekezett többet kezdeményezni a Spartacus, Novák Csanádnak volt is egy ígéretes fejese, de a győriek továbbra is jobban futballoztak, nem elégedtek meg az egy góllal, viszont még ha nem is találtak be újból, így is megérdemelten nyerték meg első bajnokijukat.

Tímár Krisztián: - Nagy iramú, feszült hangulatú mérkőzés volt, ahol mind a két csapat próbálta megnyerni a meccset. Azt gondolom, sikeresen felkészültünk a Nyíregyházából, azt kaptuk, amire felkészültünk. Örülök neki, hogy a gólunkat tudatos szögletvariáció után sikerült megszerezni, biztos vagyok benne, hogy a jövőben az ellentámadásainkat még jobb minőségben játsszuk le, amelyekből tudunk gólokat szerezni, de a hozzáállással, a mentalitással elégedett vagyok. Egy-két dolgot ki kell javítanunk, és akkor még több gólt fogunk tudni szerezni. 

Feczkó Tamás: - Gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez, mindig az a csapat nyer, amelyiknek több és nagyobb helyzetei vannak. A második félidőben akár a magunk javára is fordíthattuk volna a meccset, de az ETO is lezárhatta volna a találkozót. NB II-es szinten nagyon dinamikus, jó iramú meccset játszottunk, biztosan jól szórakoztak a szurkolók.

ETO FC–Nyíregyháza Spartacus
Győr, ETO Park, vasárnap, 19 óra.

Előzetes - A felkészülés alapján biztató formában, új vezetőedző irányításával vághat neki az idénynek az átalakult ETO. Sikeres felkészülést zárt az ETO FC a nyári időszakban, több külföldi csapat mellett az élvonalbeli Budapest Honvéd ellen játszotta a főpróbát. A múlt pénteki mérkőzést ugyan a fővárosiak nyerték meg, de a játék mindenképp bizakodásra ad okot. Vasárnap már pontokért lépnek pályára Priskinék, a Nyíregyháza Spartacus ellen kell jó eredményt elérni. A hétvégi ellenfél az előző idényben a tabella 10. helyén fejezte be a bajnokságot, minden bizonnyal nagyobb célokkal vág neki az idei szezonnak. Már csak emiatt sem lehet könnyű kilencven percre számítani, emellett a két csapat összecsapásai mindig háromesélyesek. Ettől függetlenül Tímár Krisztián vezetőedző szeretné eredményesen kezdeni az őszt, cél a három pont itthon tartása.

Nagyon sokat készültünk a nyári időszakban, izgatottan várjuk már a bajnoki rajtot

– kezdte Tímár Krisztián vezetőedző.

Örülünk, hogy hazai környezetben játszhatjuk az első mérkőzésünket, szeretnénk jól rajtolni és meg- nyerni az első bajnoki mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában