Labdarúgás

2022.07.30. 20:01

NB II foci – A Gyirmót FC Győr kiütötte Szentlőrincet - fotók

kisalfold.hu

Fotó: Nagy Gábor

Gyirmót FC Győr–Szentlőrinc 4–0 (3–0)

Győr, Alcufer Stadion, NB II-es mérkőzés, 1042 néző. V.: Takács T.

Gyirmót: Hársfalvi – Szegi, Csörgő V., Hajdú, Helembai (Nahirnij, 82.) – Vass Á. (Kovács D., 78.) – Medgyes (Mayer, 82.), Kovács M., Nagy P., Soltész (Herjeczki, 62.) – Pethő (Simon A., 62.). Vezetőedző: Csertői Aurél.

Szentlőrinc: Prokop – Erdélyi, Lénárt, Tamás, Kiss-Szemán (Farkas M., 63.) – Rétyi, Török (Csilus, 46.), Németh E., László (Csörgő R., 46.) – Bányai (Mervó, 46.), Daróczi (Vidnyánszky M., 75.). Vezetőedző: Jeremiás Gergő.

Gsz.: Pethő (7., 29.), Kovács M. (22.), Csörgő (52.).

7. p: Szegi mintaszerű jobb oldali beadását Pethő fejelte négy méterről a kapuba. 1–0.

22. p: A remekül játszó Pethő balról passzolt középre, az érkező Kovács Milán pedig öt méterről a kapuba lőtt. 2–0.

29. p: Jobb oldali akció végén Soltész lövése Pethőt találta el, akiről a vendégek kapujába pattant a labda. 3–0.

52. p: Medgyes és Nagy kényszerítője után utóbbi lövése egy vendégvédőn irányt változtatva vágódott az oldalhálóba. Nagy balról beívelt szögletét Csörgő fejelte a kapu jobb oldalába.

A hazaiak végig hatalmas fölényben futballozva kiütötték ellenfelüket.

Csertői Aurél: – Jól indítottuk a mérkőzést, sok helyzetet dolgoztunk ki, amelyekből az első félidőben hármat is értékesítettünk. Nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna, de a mérkőzés végén pontatlanok voltunk. Úgy gondolom, nem kezdtük rosszul a bajnokságot.

Jeremiás Gergő: – A Gyirmót percnyi kétséget sem hagyott afelől, hogy sokkal jobb csapat, a futballistáimtól azonban bátrabb játékot vártam.

Előzetes

Gyirmót FC Győr–Szentlőrinc

Gyirmót, Alcufer Stadion, ma, 17.30 óra.

Az ismét NB II-es Gyirmót hazai környezetben kezdi a szezont az előző bajokságban 16. helyen záró Szentlőrinc ellen. A Marcal-partiak egyértelmű célja, hogy visszajussanak az élvonalba, így otthon az ilyen ellenfelekkel szemben nem nagyon hibázhatnak. Noha az egymás elleni mérleg nem a kék-sárgáknak kedvez: eddig háromszor játszott egymással a két csapat, 2019. szeptember 21-én a Gyirmót 1–0-ra nyert idegenben, majd 2020. augusztus 5-én saját pályáján 2–0-ra, december 13-án az Alcufer Stadionban 2–1-re a Szentlőrinc győzött.

Stabil, ám agresszív futballt játszó ellenfelet fogadunk, amely jól kontráz, erre mindenképp oda kell figyelnünk. Nem valami fényes a Szentlőrinc elleni eddigi mérlegünk, így ezen mindenképp javítanunk kell

 – szögezte le Csertői Aurél, a kék-sárgák vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában