Nyitnak a fiatalok felé

2022.07.21. 09:18

Megalakult a SFAC e-sport-szakosztálya

„Tiszteljük hagyományainkat, de nyitunk az új sportok irányába is” – vallják a patinás soproni egyesület, a SFAC 1900 háza táján. 
A labdarúgócsapat mellett működik atlétikai, valamint kézilabda- és röplabdaszakosztály, a legújabb pedig az e-sport, amely a fenti törekvésnek felel meg. 
„Fontosnak tartjuk, hogy ezen a területen csak olyan bajnokságban induljunk el, ahol valóban ízig-vérig sportot űznek a versenyzők, ezért az autóversenyzés királykategóriájára esett a választásunk. Bár a valós autóversenyzéstől merőben eltér az e-sport, mégis megtanítja a versenyzőket a figyelem folyamatos fenntartására, a koncentrálásra és a csapattárssal való együttműködésre, egy liga szabályainak betartására, továbbá egy közösséghez való tartozásra” – olvasható a piros-fehér klub közösségi oldalán. 
A versenyzőink Magyarország legismertebb bajnokságában indulnak, a több mint 10 ezer követővel rendelkező F1 Hungary Ligában. 
Leigazolták az első osztály egyik topversenyzőjét, Hegyi Bálintot, Dovánszki Milán pedig – aki egyben a szakosztályvezetői teendőket is ellátja – 199 futammal a háta mögött a liga ötödik legtapasztaltabb versenyzője. Hozzá hasonlóan szintén a harmadosztályban versenyez Barna János. 
A versenyek augusztusban kezdődnek, a futamokat minden héten élőben nézhetik a F1 e-sport szerelmesei. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában