A Komárnót verték

2022.07.09. 13:33

Felkészülési mérkőzés – Újabb gyirmóti siker

kisalfold.hu

Gyirmót FC Győr–KFC Komarno 2–0 (1–0)

Gyirmót, Alcufer Stadion, felkészülési mérkőzés. V.: Derdák.

Gyirmót: Rusák – Major (Szegi), Csörgő, Lázár (Hajdú), Nahirnij (Helembai) – Vass Á. – Kovács D. (Bagó), Medgyes (Ominger B.), Nagy P. – Pethő (Mayer Á.), Simon A. (Soltész). Vezetőedző: Csertői Aurél

Komarno: Breda – Stepanovsky, Spiriak, Szőcs, Svrnovsky (Kalmár B.) – Simon S, Simko, Németh T. (Gambayar), Novoidor (Horodnik) – Szetei (Mészáros), Tóth G. (Kovacevic). Vezetőedző: Radványi Miklós

Gsz.: Pethő B. (27.), Szegi (89.).

A felkészülés első két mérkőzésén sikerült megszerezniük a győzelmet a gyirmótiaknak, hiszen a szomszédvári zöld-fehérek otthonában 4–2-re, hazai környezetben az FK Raca ellen pedig 2–1-re hozták a találkozót. Ma délelőtt a harmadik megmérettetésen ismét szlovák együttest láttak vendégül Csertői Aurél tanítványai. A gyirmóti sportcentrum centerpályáján a közeli KFC Komarno volt az ellenfél.

Jól kezdte a mérkőzést a hazai alakulat, hiszen bő negyedóra elteltével Pethő Bence előtt adódott nagy gólszerzési lehetőség, de fordulásból leadott lövése után ekkor még a kapu fölé szállt a labda, szűk félóra után azonban már nem hibázott, amikor Simon András pontos ívelése után a bal alsó sarokba fejelt (1–0).

Szünet után a vendégek részéről Stepanovsky Peter egyenlíthetett volna, de nagy helyzetben 12 méterről a kapu fölé lőtt. A játékrész derekán gyors kontratámadás végén Mayer Ádám talált a vendégkapuba, de a játékvezető mindenki meglepetésére les miatt érvénytelenítette a találatot. Tíz perccel a találkozó vége előtt Horodnik Michael 22 méterről leadott lövése jelentett veszélyt, de a labda centikkel elkerülte a jobb felső sarkot. A záró pillanatokban Helembai Márk nagy erejű lövése pattant szögletre a védőkről, amelyből Nagy Patrik beívelése után Szegi Vince fejelt 6 méterről a kapu jobb oldalába.

Jó iramú, küzdelmes, időnként kiegyenlített mezőnyjátékot hozó, de helyenként parázs összecsapásokkal tarkított mérkőzésen a Gyirmót helyzetkihasználásban felülmúlta a vendégeket, így az első játékrész derekán és a végjátékban szerzett találatoknak köszönhetően megérdemelt győzelmet aratott.

Csertői Aurél: – Hajtós mérkőzést tudtunk játszani a jó erőkből álló ellenfelünkkel, ami kiválóan szolgálata a felkészülésünk ezen szakaszára tervezetteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában