Városi riválisok összecsapása

2022.07.02. 12:00

Felkészülési meccsen mérkőzött meg egymással az ETO és a Gyirmót - Fotók

Első felkészülési mérkőzését játszotta szombat délelőtt az ETO FC NB II-es labdarúgócsapata. Az immár Tímár Krisztián irányította gárda a városi rivális, az élvonaltól búcsúzó Gyirmót FC Győrt fogadta az ETO Park „camping” pályáján.

kisalfold.hu

Fotó: Nagy Gábor

ETO FC – Gyirmót FC Győr 2-4 (1-3)
Győr, ETO Park. V.: Gaál Á.
ETO FC: Fadgyas – Kiss M., Fodor, Forgács, Kiss B., Vitális, Toma, Tuboly, Tamás K., Bacsa, Farkas B. Cserék: Ruisz, Kovács K., Csonka, Urblík, Vincze Á., Szimcso, Szabó T., Bencze, Óvári, Vingler, Erdei, Lacza, Hanzli. Vezetőedző: Tímár Krisztián.
Gyirmót FC Győr: Rusák – Szegi, Csörgő, Hajdú, Helembai, Vass, Nagy P., Kovács M., Medgyes, Simon A., Soltész. Cserék: Hársfalvi, Kun, Szűcs, Horváth H., Bagó, Pethő, Kovács D., Herjeczki, Hudák, Mayer, Major, Lázár P. Vezetőedző: Csertői Aurél.
Gsz.: Bacsa (37’), Óvári (59’) ill. Nagy P. (19’), Herjeczki (28’), Szegi (40’), Mayer (87’).

Az ETO csütörtökön kinevezett új vezetőedzője, Tímár Krisztián így összegzett:

- Ismerkedési fázisban vagyunk a csapattal, kiértékeljük a mérkőzést, és folytatjuk a közös munkát. Szeretnénk napról napra előrébb jutni, amiért keményen fogunk dolgozni a jövőben.

Összefoglaló:

"Tímár Krisztián vezetőedző első alkalommal ült az ETO FC kispadján a Gyirmót elleni felkészülési mérkőzésen, ahol sok fiatal játékos kapott lehetőséget. A 9. percben az első ilyen a vendégek előtt adódott, Soltész elé került a labda, ám lövését Fadgyas könnyedén védte. Három perccel később a bal oldalon vezetett szép támadást a Gyirmót, aminek végén Simon érkezett a beadásra, de kapusunk ezúttal is jó helyen volt. A 18. percben Simonnal szemben szabálytalankodtunk a tizenhatoson belül, amiért büntetőt ítélt a játékvezető. A megítélt tizenegyest Nagy P. lőtte a kapu jobb alsó sarkába. Fadgyas ugyan bele tudott érni, de védeni nem sikerült 0-1. 

A 27. percben Kiss M. végzett el bal oldalról egy szabadrúgást, amire Fodor érkezett középen, védőnk az ötösről fölé bólintott. Egy perccel később Herjeczki csapott le a labdára egy hiba után, majd a kapunkkal szemben a hálóba gurított 0-2. 

A 37. percben egy gyönyörű összjáték után Farkas B. került nagy helyzetbe, lövését Rusák védeni tudta, majd a kipattanót Kiss B. szedte össze, aki megtolta a labdát az alapvonal felé, majd szabálytalankodtak vele szemben a tizenhatoson belül. A büntetőt Bacsa higgadtan lőtte a jobb alsóba 1-2. 

Öt perccel az első játékrész vége előtt a jobb oldalról végezhetett el szögletet a Gyirmót. Nagy P. beadását követően Szegi ugrott a legmagasabbra, aki a léc alá fejelt 1-3. Az első félidő egy Farkas-lövéssel ért véget, támadónk kiszorított szögből bombázott a kapu fölé. 

Szűk egy óra játék után Óvári szépen tört be középre, egy csel után kilőtte a rövid alsót 2-3. 

A 73. percben Erdei és Vingler játszott össze, utóbbi távolról próbálkozott lövéssel, ám célt tévesztett. 

A 86. percben Bencze lövése nem sokkal ment el a kapu mellett. A végeredmény a 87. percben alakult ki, egy kavarodás után Mayer közelről lőtt a hálóba 2-4. " - számolt be a mérkőzésről az ETO FC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában