Európai Egyetemi Játékok

2022.07.26. 14:58

Cselgáncs – Sipőcz Richárd, a Széchenyi István Egyetem cselgáncsozója aranyérmes

A lengyelországi Lódzban rendezett Európai Egyetemi Játékokon Sipőcz Richárd, a Széchenyi István Egyetem rekreáció és életmód szakos hallgatója, a Széchenyi Egyetem SE cselgáncsozója aranyérmes lett.

Széchenyi-egyetem

Sipőcz Richárdnak újabb aranyérem került a gyűjteményébe.

Fotó: Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség

A lengyelországi Lódzban zajló Európai Egyetemi Játékok tizedik versenynapján, július 25-én Sipőcz Richárd, a Széchenyi István Egyetem rekreáció és életmód szakos hallgatója, a Széchenyi Egyetem SE cselgáncsozója révén megszületett a magyar küldöttség újabb aranyérme.

A fiatal sportoló a +100 kilogrammos súlycsoportban indult, és az első fordulóban a német Fabian Meyer (Karlsruhei Műszaki Egyetem) felett diadalmaskodott. A negyeddöntőben a francia Mohamed Montassar Rouahi (Grenoble-Alpes Egyetem), az elődöntőben pedig az ukrán Olekszij Halaka (Szumi Állami Egyetem) sem tudta megállítani a győri tehetséget, aki a fináléban a hazaiak dzsúdósát, Mariusz Kruegert (Varsói Jozef Pilsudski Testnevelési Akadémia) is magabiztosan győzte le.

Sipőcz Richárd az elmúlt években jelentős sikereket ért el az utánpótlásversenyeken, és egyaránt kétszeres kadét, U23-as és junior Európa-bajnoknak mondhatja magát. Mára a felnőttek között is többször bizonyított, fő célja pedig az, hogy kijusson a 2024-es párizsi nyári olimpiai játékokra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában