Grand Slam Hungary

2022.07.10. 18:41

Cselgáncs – Csak egy győzelem

Fotó: Tumbász Hédi

Nem szerepeltek jól a megyei versenyzők a budapesti Papp László Sportarénában rendezett Grand Slam Hungary viadalon. Az első napon férfi 66 kg-ban a GYAC versenyzője, Vida András és a női 52 kg-ban a koroncói Tutti JK dzsúdósa, Gyertyás Róza is helyezetlenül zárt. Vida az első fordulóban erőnyerő volt, utána kikapott a spanyol Adrian Nietótól. Gyertyás a nyitókörben a kínai Liu Li-pinggel szemben maradt alul.

A második versenynapon erőnyerőként kezdett Ungvári Attila, a GYAC 81 kg-os versenyzője, aki a kínai színekben versenyző Bajandelihej ellen lépett először tatamira, és végül a küzdelmi idő 8. percében egy páros intés döntött a magyar versenyző javára. A legjobb tizenhat közé jutásért az Egyesült Arab Emirátusok háromszoros Európa-bajnoki érmese várt Ungvárira. A grúz származású Nugzari Tatalasvili egy vazarival győzött.

„A kínai elleni meccs sokat kivett belőlem. Utána tudtam pihenni, úgy éreztem, minden rendben lesz. Nem kellett volna elesnem, mert a vége felé már nem bírtam erővel, meglehetett volna a továbbjutás” – bosszankodott a Győri AC versenyzője.

Zárásként Sipőcz Richárd, a SZESE +100 kg-os versenyzője előbb erőnyerő volt, a folytatásban pedig kikapott az egyesült arab emirátusbeli színekben versenyző Magomedomar Magomedomarovtól, így ő is helyezetlenül zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában