Labdarúgás

2022.07.23. 06:53

Bajnok öregfiúk- és fejlődő felnőttcsapat Rábatamásin

papp győző

Rábatamásiban nagyon örültek, hogy végre aranyérmet nyert az öregfiúkcsapat a megyei bajnokságban.

Rábatamásin a csapat a hetvenes-nyolcvanas években élte a fénykorát, hiszen évekig a megyei első osztályban szerepelt. Nemrégiben újra felfelé ívelő pályán indult el a helyi sportkör, és napjainkban már egyre szebb eredményekkel dicsekedhetnek a községben.– Nagyon örülünk, hogy ismét pezsgő futballélet van a településünkön – mondja Nagy Antal, a Rábatamási SK 56 éves elnöke, aki korábban játékosként és edzőként is segítette a sárga-feketéket. – A felnőttcsapatunk tavaly húsz év után került vissza a megyei másodosztályba és ott is megállta a helyét. Az előkelő hetedik helyet szereztük meg, de lehetett volna még jobb is a szereplésünk, a tavaszi első fordulóban azonban a balszerencsés veszkényi mérkőzés miatt súlyos büntetések sújtottak bennünket. 
Az egykori rábatamási aranycsapatból még jó néhányan laknak a faluban, ők is szívesen emlegetik a régi időket. A szurkolók kitartanak az utódok mellett is, ezt mutatja, hogy a klubelnök szerint a legutóbbi enesei edzőmérkőzésen több volt a vendégdrukker, mint a helyi szimpatizáns. 
– Nyolc éve alakult újjá a öregfiúkcsapatunk – folytatja Nagy Antal. – Addig Bodonhelyre jártunk át futballozni, egyszer megszámoltam, hogy velem együtt pont tizenegy Rábatamásiban élő játszott az ottani öregfiúk között. Ekkor határoztam el, hogy alakítsuk meg itthon a mi együttesünket. Így is történt. A megyei bajnokságban eddig ötször voltunk ezüstérmesek, majd az elmúlt kiírásban aztán sikerült megszereznünk a hőn áhított aranyat. Tíz gárdát utasítottunk magunk mögé, köztük olyan nevesebbeket is, mint a Csorna vagy az SC Sopron. Veretlenek maradtunk, mindössze két döntetlent játszottunk, a többi meccsünket megnyertük. Régi vágyunk teljesült ezzel az elsőséggel. Nagy lelkesedéssel készülünk a következő idényre. 
Mindeközben nem feledkeznek el a felnőttcsapat erősítéséről sem. 
– A megszűnt Rábapordányból igazoltunk kapust, valamint három, megyei első osztályt megjárt futballista érkezett Csornáról, Kapuvárról és Vitnyédről. A korábbi kerettel együtt velük úgy érzem, megcélozhatjuk az élmezőnyt, szeretnénk minél jobb eredményt elérni a bajnokságban – említette Nagy Antal. 
Szót kell még ejteni az utánpótlásról is, hiszen ez is fontos része a klub működésének.

– Feltétele volt a felnőttcsapat indulásának a megyei másodosztályban, hogy U19-es csapatot is szerepeltetni kell. Egy ilyen kis lélekszámú községnek, mint a miénk is,  ez elég nagy feladatot jelentett, de sikerült megoldani. Mintegy húszas kerettel kezdtük a felkészülést. Ősszel kevés pontot szereztünk, tavasszal viszont már Csizmadia István edző és segítője, Szabó Balázs kitartó munkájának köszönhetően nagyot javult a fiúk teljesítménye. Idegenben például veretlenek maradtak. A következő bajnokságban még egy szintet lépünk, mert U11-es csapatot is tudunk indítani - zárta a mondandóját Nagy Antal sportköri elnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában