Teljes a keret

2022.07.15. 21:41

Az AC Milan előtt játszik az ETO női csapata

Dörnyei Balázs vezetőedző elégedett az eddig elvégzett munkával, bízik benne, hogy hétvégén egy erős csapat ellen jó mérkőzést tudnak játszani.

kisalfold.hu

Forrás: eto.hu

Már egy hete megkezdte a nyári felkészülését az ETO FC Győr kupagyőztes, bajnoki döntős női labdarúgócsapata, de a keret csak most, a válogatott játékosok csatlakozásával lett teljes. A távozó és a maradó játékosok névsorát bejelentette a klub, valamint az érkező labdarúgók egy része is már nyilvánosságra került, míg a többi új játékos az elkövetkezendő napokban lesz ismert.  

Az augusztus 14-i rajtig még természetesen sok-sok edzés és jó néhány előkészületi mérkőzés vár a lányokra. Lesznek nemzetközi találkozók, hazai élvonalbeli csapatok elleni mérkőzések, férfi gárda elleni összecsapás, a legérdekesebb esemény viszont kétségtelenül az lesz, amikor a győri hölgyek Zalaegerszegen, az olasz férfi bajnok, AC Milan vendégszereplése előtt lépnek pályára.

A tervezett program:
Július 16., 17 óra (Mutenice): Slovacko (cseh I. o., 3. helyezett) - ETO FC Győr
Július 20., 18.30 óra (Gyirmót): ETO FC Győr - Astra (NB I)
Július 23., 15 óra (Zalaegerszeg): ZTE (NB II) - ETO FC Győr
Július 24., 15 óra (Bágyogszovát): Bágyogszovát (megyei III. o., férficsapat) - ETO FC Győr
Július 27., 18.30 óra (Nyúl): ETO FC Győr - Myjava (szlovák I.o., bajnok) 
Július 30., 11 óra (Gönyű): ETO FC Győr - First Vienna (osztrák I.o.)
Augusztus 3., 18 óra (Lipót): ETO FC Győr - MTK (NB I)
Augusztus 6., 13 óra (Brno): Slavia Praha (cseh I. o., 2. helyezett) - ETO FC Győr

Dörnyei Balázs vezetőedző elégedett az eddig elvégzett munkával, bízik benne, hogy hétvégén egy erős csapat ellen jó mérkőzést tudnak játszani.

- Ami munkát elterveztünk, azt eddig el is tudtuk végezni – mondta Dörnyei Balázs. – Messze nem teljes még a csapat, Savanya Csilla betegséggel küzd, Nagy Fanni tartósan távol lesz még, jó pár hét, mire vissza tud térni, Tiffany Cameron sem teljesen egészségesen érkezett vissza. Két célunk van a felkészülés alatt, az egyik, hogy összerakjunk egy olyan csapatot, ami ütőképes lesz a szezon során, a másik pedig, hogy minél előbb egyforma szintre hozzuk a játékosok fizikai állapotát. Két hetet edzettünk eddig, mindenki munkája előtt le a kalappal. Ez az edzőmérkőzés mindjárt egy jó erőfelmérő lesz, a cseh bajnokság harmadik helyezettjével találkozunk, akik Bajnokok Ligája indulók lehetnek. Az volt a célom, hogy felhozó jellegű edzőmérkőzéseket lehetőleg ne játsszunk, maximum pár hírverő meccset, mint például a jövő heti, ami tényleg fontos az ETO női futballjának, de igazából nagyon fontos volt, hogy minden ellenfelünk erős csapat legyen. Sok távozónk volt, kicsit kevesebb érkezőnk, nem kell teljesen új csapatot építeni, de azért az ideálisnál nagyobb volt a mozgás, úgyhogy próbáljuk jól kihasználni az időnket, ami nagyon kevés, mert gyakorlatilag négy hét van az első bajnoki mérkőzésig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában