Kézilabda

2022.06.05. 10:46

Visszavonul a klasszis jobbszélső - Lejátszotta utolsó meccsét Iváncsik Tamás

A férfi kézilabda-válogatott színeiben 2004 és 2017 között 117-szer pályára lépő Iváncsik Tamás a hivatalos Facebook-oldalán bejelentette, befejezi játékos-pályafutását.

kisalfold.hu

Forrás: Iváncsik Tamás / Facebook

A győri születésű 39 éves jobbszélső legemlékezetesebb időszakát Veszprémben töltötte, ahol hétszer volt a bajnokcsapat tagja. A szélső 2008-ban EHF Kupát nyert a Veszprémmel, és abban az évben ő lett az év férfi játékosa, valamint Junior Príma-díjat is kapott. 

Iváncsik Tamás a Facebook-oldalán azt írta, hogy a szombati, Cegléd ellen 24–22-re megnyert másodosztályú mérkőzésen lépett pályára utoljára. 

"16 éves korom óta voltam profi játékos, a kézilabda mindig az életem része marad, de ezentúl mar kizárólag a vonal másik oldalán. Boldog vagyok hogy egy kiélezett és győztes mérkőzéssel fejeztem ma be a kézilabdázást a pályán!"

Iváncsik Tamás egyszer már bejelentette visszavonulását 2017-ben, ekkor a magyar szövetség megbízásából a Győr-Moson-Sopron megyei utánpótláscsapatok stratégiai felügyelője lett, és nevelőegyesületében a Győri ETO-SZESE FKC- ben, a korosztályos képzésben adta át tapasztalatait. 2021-ben a fiú serdülő kézilabda-válogatott másodedzője lett.

2019-ben visszatért a pályára, a Tatai AC-be igazolt, amelyben további három évig játszott. 

Tamás Tatabányán, Dunaújvárosban, Balatonfüreden, a romániai (nagybányai) Minaur Baia Marében és a norvég Elverumban is játszott. Édesapja, Iváncsik Mihály vb-ezüstérmes kézilabdázó, testvérei, Gergő és Ádám szintén profi kézilabdázók lettek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában