Küzdősport

2022.06.17. 15:39

Világbajnoki címért küzdenek Mosonmagyaróváron

Szinte egész napos küzdőgálát rendeznek jövő szombaton Mosonmagyaróváron, melynek csúcspontja egy világbajnoki K-1-es címmérkőzés lesz, hazai résztvevővel.

Szeitz Tibor

Farkas „Nutu” László, dr. Árvay István polgármester és Horváth Ferenc WFL-vezető bizakodva várja a gálát.

Jó napjuk lesz a küzdősportok szerelmeseinek jövő szombaton Mosonmagyaróváron, hiszen a város egyetemi sportcsarnokában – már délelőtt kilenc órától – amatőr és profi K-1-es összecsapásokkal tarkított küzdőgálát rendeznek. A nap csúcspontja egy profi K-1-es világbajnoki címmérkőzés lesz, melynek egyik főszereplője a mosonmagyar­óvári – tavaly egy kisebb szervezetnél már világbajnoki címet szerző – Farkas „Nutu” László lesz, de egy Európa-bajnoki orientál boksz címmérkőzést is láthatnak majd a csarnokba kilátogatók, melyen a soproni Máté Ádám szerezhet övet.„Mivel az egyéni sportok kevésbé kerülnek előtérbe, fontosnak tartjuk, hogy a csapatsportok mellett színesítsük a palettát. Mosonmagyaróváron több szakágban sokan foglalkoznak küzdősporttal, tehát igény van rá, emiatt is álltunk a rendezvény mögé. Ilyen profi gálát a városban még nem láthatott a mosonmagyaróvári közönség, amelyen ráadásként helyi érdekeltségű résztvevőkért izgulhat – mondta a gála sajtótájékoztatóján Árvay István, Mosonma­gyaróvár polgármestere.

„A gála rangját emeli, hogy mindkét világszervezet, a WFL és az IBMF vezetői is személyesen eljönnek. Két olyan szervezet öve kerül terítékre, melyekért Magyarországon eddig még nem lehetett küzdeni. Laci győzelmével – ami, nagyon remélem, összejön – bekerülhet egy még rangosabb szervezet látókörébe, a sportág nemzetközi vérkeringésébe. Ádám esetleges sikere pedig megnyithatja az utat számára egy szaúdi világbajnoki címmérkőzésre. Mindkét magyar előtt óriási a lehetőség” – említette Horváth Ferenc, a WFL Európai Szövetségének elnöke, ringbíró, akit megbíztak a világbajnoki címmeccs vezetésével is.

A jövő szombati amatőr Uniós Európa-bajnokság, ahogy említettük, kilenc órakor kezdődik, délelőtt gyerekek és az amatőrök főszereplésével. Este fél héttől jönnek majd a profik, összesen kilenc összecsapással, benne egy magyar bajnoki, az EB és Farkas László címmeccsével. Nutu eredetileg egy arab versenyzővel csapott volna össze, aki azonban nem kapott vízumot, így egy szlovén sportolóval, Gasper Kustrinnal kell majd farkasszemet néznie. „Bevallom, tőle jobban tartok, mint a korábbi riválistól, hiszen többszörös amatőr világbajnok, veretlen a profik között, és azonos stílusban küzd, mint László. Elkél majd a buzdítás” – tette hozzá Horváth Ferenc.

„Ellenfelem a meccsen már valószínűleg nehezebb lesz nálam, de úgy vélem, a gyorsaságommal tudom majd ezt kompenzálni. Igaz, most mindenem fáj, tízhetes felkészülés van mögöttem, reggel és este edzettem négy héten keresztül. Ez lesz az első ötször három perces meccsem, de lesz még időm előtte regenerálódni. Addig még a héten Erdei Zsolt világbajnok bokszolóval is készülök kicsit, a jövő héttől már csak a meccsre koncentrálok, amire teljes mértékben készen állok” – szögezte le a vb-címért ringbe lépő Farkas László. A program, s további információk a Nutu Team Fight Night Facebook-oldalon találhatók.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában