Sport

2022.06.09. 12:46

Női foci NB I - A Városházán köszöntötték az ETO FC Győr csapatát

Radnóti Ákos, sportért felelős alpolgármester ajándékcsomaggal és oklevéllel köszöntötte a Városházán az ETO FC Győr kupagyőztes és bajnoki ezüstérmes női csapatát és gratulált a hölgyek 2021/2022-es szezonban nyújtott kiemelkedő teljesítményéhez.

kisalfold.hu

Az ETO FC Győr női csapata minden idők legeredményesebb szezonját tudhatja maga mögött, mely során több klubtörténeti jelentőségű sikert is elértek. A Haladás-Viktória legyőzésével első alkalommal nyerték meg a Simple Női Kupát, majd történelmük során először bejutottak a bajnoki döntőbe is, ahol ezüstérmet szereztek.

Radnóti Ákos sportért felelős alpolgármester kiemelte, a csapat hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt egy évben, a Magyar Kupa megnyerésével minden elvárást felülmúltak, és külön öröm számára, hogy Győr Városának támogatását ilyen kiemelkedő sikerekkel hálálta meg a csapat. 

- Gratulálok a Magyar Kupa-győzelemhez, az elődöntőn nekem is volt szerencsém ott lenni, a döntőt pedig a tévéből követtem – mondta Radnóti Ákos. – Rendkívül jól sikerült mérkőzés volt, sokan kedvet kaphattak hozzá, hogy még több női focit nézzenek a jövőben.  Gratulálok ahhoz is, hogy a bajnoki döntőbe is bejutott a csapat, úgy gondolom, ez egy fantasztikus eredmény, büszkék vagyunk rátok. Kívánom, hogy a későbbiekben is érjetek el minél jobb eredményeket, célozzunk mindig egyre magasabbra, és akkor biztos vagyok benne, hogy még sokszor találkozhatunk itt a Városháza épületében, különböző ünnepségek alkalmával. Egyúttal szeretném nektek átadni Dr. Dézsi Csaba András polgármester úr jókívánságait is, további sok sikert kívánunk!

Horváth Cs. Attila női szakágvezető megköszönte a kedves köszöntést és a város támogatását, illetve felidézte az elmúlt szezon mérföldköveit. 

- A tavaly tavaszi, bennmaradásért folytatott harcunk óta sikerült megtartanunk a város támogatását, amit ezúton is köszönünk, igyekeztünk élni a bizalommal – kezdte Horváth Cs. Attila. – Elkezdtünk járni egy utat, és jöttek az eredmények is, hatalmas élmény volt az MTK Stadionjában megnyerni a Kupát. Büszkék vagyunk arra is, hogy idén kiemelkedően sok televíziós közvetítéses mérkőzésünk volt, és bejutottunk a bajnoki döntőbe is a címvédő Ferencváros ellen, ahol természetesen aranyérmet szerettünk volna nyerni, de ezúttal nem sikerült. Rengeteg győri, vagy győri kötődésű játékossal és stábtaggal dolgozunk, úgy gondolom, erre is méltán lehetünk büszkék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában