NB II foci

2022.06.23. 08:14

Mi állhat a háttérben? - ETO: Klausz Lászlót felmentették a vezetőedzői munka alól

Klausz nélkül marad az ETO. Tavaly még apa és fia együtt szerepelt edzőként, illetve játékosként a klubban, napjainkban azonban már egyikőjük sem lesz az NB II-es csapatnál.

Papp Győző

Derült égből villámcsapásként érte az ETO szurkolóit és a győri klub vezetését is kedden a hír, amikor a ZTE bejelentette: Klausz Milán, az ETO 17 éves, nagyon tehetséges magyar utánpótlás-válogatott csatára a zalai klubhoz szerződött. A játékos az ETO FC vezetőedzőjének, Klausz Lászlónak a fia.A Kisalföld információi szerint az ETO már jelentősebb ideje profi szerződést kínált Klausz Milán számára. A szülei azonban halogatták annak aláírását. Az elmúlt napokban aztán robbant a bomba: Klausz Milán a ZTE-be távozott. Mivel fiatalkorú játékosról van szó, a kontraktust nyilván csak szülői beleegyezéssel lehetett megkötni. Vagyis a ZTE a helyzetet kihasználva, szülői közreműködéssel ingyen szerezte meg Klausz Milán játékjogát. Az ETO ezzel valószínű, jelentős bevételtől esett el. 

A jelenlegi adatok szerint Klausz László az ETO vezetőedzőjeként nem tájékoztatta a kenyéradó klubját a terveikről, a vezetőség csak az internetről értesült a tranzakcióról. 

„A tegnap nyilvánosságra került események következtében a klubvezetés és a vezetőedző közötti bizalom visszafordíthatatlanul megromlott, így Klausz Lászlót azonnali hatállyal felmentették a munkavégzés alól, ennek értelmében mai naptól már nem látja el a felnőttcsapat vezetőedzői feladatait” – áll az ETO FC Győr szerdai közleményében. 

Az ügynek nyilván folytatása lesz, a felmentés után Klausz László valószínűsíthetően közös megegyezéssel távozik az ETO NB II-es csapatának kispadjáról. 

Szerdán  kerestük Klausz Lászlót, aki nem kívánt nyilatkozni az ügyben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában