Labdarúgás

2022.06.30. 13:05

Széles Imre marad az élvonalban - a védő búcsúzik a Gyirmóttól

Távozik Gyirmótról az elmúlt öt idényt a csapatnál töltő Széles Imre. A hórihorgas védő az élvonalbeli Kisvárdához igazolt.

Munkatársunktól

Széles Imre (balra) Gyirmóton a csapat egyik meghatározó játékosa volt és Kisvárdán is az maradna. Fotó: Mediaworks

Varga Barnabás után újabb meghatározó játékos távozik az ebben az idényben újra a másodosztályban szereplő Gyirmóttól. A mintegy 120 meccset a kék-sárgáknál futballozó belső védő, Széles Imre ugyanis Kisvárdára igazolt. „Győrben nevelkedtem az ETO-nál, volt egy féléves ausztriai kitérőm, illetve játszottam még az MTK-ban, mielőtt Gyirmótra igazoltam. Nagy változás az életemben ez a szerződés, hiszen az ország másik végébe költözöm, ráadásul stabil NB I-es, a nemzetközi kupában is érintett csapathoz.

A napokban a menedzserem tájékoztatott arról, hogy a Kisvárda számítana rám, és szerencsére az előző klubommal gyorsan sikerült megegyeznie az újnak, így hamar csatlakozhattam a csapathoz, amely stabil tagja a honi élmezőnynek, és bízom benne, hogy velem is az marad” – nyilatkozta új klubja honlapjának az elmúlt kiírásban húsz összecsapáson pályára lépő Széles Imre. A 26 éves futballista 2017 óta erősítette a Gyirmótot, ez idő alatt összesen 91 alkalommal lépett pályára a másod- osztályban, valamint 20 alkalommal jutott szóhoz az OTP Bank Ligában. A 196 centiméter magas hátvéd összesen 119 alkalommal ölthette magára a sárga-kék mezt, s hat alkalommal talált az aktuális ellenfelek kapujába.

Érdekesség, hogy Széles éppúgy új csapata otthonában játszotta pályafutása első idegenbeli másodosztályú találkozóját, mint az első élvonalbelit is. Kisvárdán – még a régi pályán – 2017-ben lépett pályára pályafutása első idegenbeli NB II-es, tavaly augusztusban pedig a Várkerti Stadionban első idegenbeli élvonalbeli meccsén is. Mindkét bajnokit elveszítette a Gyirmót, előbbit 0–3-ra, utóbbit 1–2-re.

„Bízom benne, hogy a kisvárdai bemutatkozásomra sem kell majd sokat várni”– tette hozzá befejezésül Széles, aki kedden írta alá a szerződését, s tegnap kapcsolódott be Kisvárdán az edzésmunkába, ma pedig már elutazott új csapatával egy ausztriai edzőtáborba. A gyirmótiakkal kapcsolatos hír még, hogy távozik a kék-sárgáktól Zeke Márió is, aki anyaegyesületétől, a Fehérvár FC-től Kecskemétre igazol, a győri kötődésű Radics Márton pedig visszatért a Puskás Akadémiához.

Ahogy arról beszámoltunk, a gyors visszajutást megcélzó Marcal-partiakhoz eddig négy új labdarúgó érkezett. A Gyirmót nemrég hároméves szerződést kötött a kispesti nevelésű, középpályásként és támadóként is bevethető Soltész Dominikkal, valamint a Szegedről érkező középpályással, Kovács Milánnal. A 19 éves bal oldali védő, Helembai Márk az MTK Budapest csapatától érkezett Gyirmótra.

A kapuvári születésű, 23 éves Pethő Bence is a kék-sárgáknál folytatja, ő a 2020/2021-es idényben Budaörsön 15 gólt szerzett, ezt követően igazolta le az NB I-es Paks, ahol 5 találatig jutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában