Incidens után

2022.05.11. 17:01

Szeretné megvédeni magát Ambros Martín, a Győri Audi ETO edzője

Sajtótájékoztatót tartott az Audi-ETO női csapata. Két fontos témát érintettek a jelenlévők, az esemény első felében a keddi Bajnokok Ligája Final Four sorsolását értékelte Ambros Martín, a zöld-fehérek spanyol szakvezetője és Anne Mette Hansen, a győriek dán csapatkapitánya, majd Ambros Martín eltiltása került terítékre.

Szabó Gábor

Forrás: Török Attila / Nemzeti Sport archív

Mint ismeretes, a spanyol tréner az FTC elleni, április 14-i meccsen Elek Gáborral, a rivális edzőjével kakaskodott az első félidő hajrájában, ami mindkét szakember két meccsre szóló eltiltást és 200 ezer forintos büntetést kapott. Elek már le is töltötte a büntetését.

A spanyol szakember most így kommentálta a döntést: „Magánszemélyként teszem ezt a bejelentést, nem az ETO edzőjeként. Először is szeretnék elnézést kérni a klubtól, a játékosoktól, a szurkolóktól a történtekért. Sajnálom, hogy erről kell még beszélni. Szeretnék azonban élni a jogommal, hogy megvédjem magam. Fellebbezek, mert az elsőfokú határozat szerintem nem fedi a teljes igazságot. Azt gondolom, nem védhettem meg magam, mert azonnal végrehajtható lett a határozat. Azt gondolom, az ítélet, és ami történt, messze nincs egyensúlyban egymással. Jelen nyilatkozatommal a büntetésről való témát lezártam. Elsősorban csak saját magamat, emberi méltóságomat szeretném megvédeni.”

Endrődi Péter, a klub elnökségi tagja is nyilatkozott az esetről: „Azért most szólalunk meg, mert eddig a Brest elleni BL-negyeddöntőre koncentráltunk. Ambrost támogatjuk abban, hogy élhessen a jogával, nem az ítéletet minősítjük. Ambros már a fegyelmi után jelezte, nem ért egyet a döntéssel. Ha edzőnk továbbmegy, abban is támogatjuk. Hozzáteszem, a szurkolók magatartását is aggályosnak találta a fegyelmi bizottság, ami miatt százezer forintos büntetést kaptunk. Ezt elfogadjuk, az összeget be is fizetjük majd. Fontos hír még, hogy s gazdasági társasággal kapcsolatos dokumentációt befogadta az illetékes testület, a kért pár hiánypótlást hamarosan orvosoljuk.

A négyes döntőben a játékosok mentális ereje lesz a meghatározó

Az ETO június 4-én a dán Esbjerg ellen lép pályára, a másik ágon a francia Metz és a norvég Vipers – mely címvédője a sorozatnak – küzd majd azért, hogy bejusson a másnapi fináléba. Időközben az is eldőlt, hogy az első elődöntőt játssza a magyar és a dán együttes, az az összecsapás 15.15 órakor kezdődik.

Ambros Martín így értékelte a sorsolást: „Elöljáróban annyit mondanék el, hogy nagyon örülünk, hogy ismét ott vagyunk a legjobbak között. Fontos volt ez számunkra, ezzel az alapcélt elértük. Két meccs vár mindegyik csapatra a két nap során. Erre sosem egyszerű felkészülni, de megvan a rutinunk ehhez, tudnunk kell az érzelmeinket kontrollálni, a legjobb arcukat mutatni. Klasszisok sora játszik a négy csapatban, taktikailag, technikailag jól ismerik egymást a felek, úgy vélem, sokkal döntőbb lesz a mentális felkészülés. Az Esbjerg a szezon során több problémával küzdött, de mindig átlendültek a nehézségeken. Nagyon nehéz összecsapásra számítok, elvégre a másik csoport győzteséről beszélünk.”

Anne Mette Hansen számára azért lesz pikáns a meccs, mert honfitársai ellen kell majd pályára lépnie: „Csak a kedd esti edzés után tudtuk meg, ki vár majd ránk az elődöntőben. Előtte fogadásokat kötöttünk, páran örültek is... Nagyon várjuk a meccset, szeretnénk megnyerni a BL-t. Az Esbjerg edzője egyben szövetségi kapitány is, jól ismerem, biztosan kiválóan felkészíti majd csapatát. Győzelmi szándékkal érkeznek, de képesek vagyunk megállítani őket.”

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában