Jó mentalitással és hozzáállással

2022.05.07. 19:12

Soroksáron aratott fölényes győzelmet az ETO FC Győr NB I-es női labdarúgócsapata

A Simple Női Liga fordulójában Soroksárra látogatott az ETO FC Győr NB I-es labdarúgócsapata, ahol hölgyeink már az első félidőben eldöntötték a mérkőzést, és magabiztos, 5-0-s győzelmet arattak.

kisalfold.hu

Forrás: eto.hu

Soroksár SC – ETO FC Győr 0-5 (0-5)

Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep. V.: Kovács F. (Kulcsár, Jakab).
Soroksár SC: Halla – Benke D., Molnár (Horváth Zs. 83’), Nagy A., Kis A., Mészáros (Miszlai 68’), Győrik, Benke A. (Szabó B. 83’), Ott, Patkós (Kolárová 83’), Váradi. Vezetőedző: Dukon Béla.
ETO FC Győr: Samson – Öreg, Kovács L. (Kránicz 70’), Korsun, Savanya (Fél A. 46’), Rácz Zs. (Fél P. 46’), Sali, Süle (Luijks 55’), Cameron, Vida, Németh L. (Nagy L. 55’). Szakmai vezető: Dörnyei Balázs.
Gsz.: Savanya (13’), Süle (16’), Németh L. (29’), Cameron (33’), Sali (42’).

A klub beszámolója a mérkőzésről:

A 6. percben egy baloldali szöglet után Kovács L. fejelte le a labdát Vida elé, aki egy átvétel után lőtt kapásból a kapu fölé. A 13. percben megszereztük a vezetést! Savanya csavart védhetetlenül egy szabadrúgást a kapuba tizennyolc méterről 0-1. 

A 16. percben egy baloldali bedobással Sülét találtuk meg, aki egy átvétel után jó harminc méterről bombázott a léc alá 0-2. 

Négy perccel később egy bal oldalról elvégzett bedobás után Sali passzolt Süléhez, aki hasonló távolságból, mint a góljánál, bombázott, a labda a felső lécen csattant. 

A 24. percben Korsun csent el egy labdát a félpályán, Cameronnal játszott össze, utóbbi tizenhat méterről lőtt a hosszú irányába, ám Halla védeni tudott. a 27. percben a hazaiak is veszélyeztettek, Mészáros lőtt hatalmas kapufát. 

A 29. percben egy kontratámadás után Németh L. futott el a bal oldalon, majd magabiztosan lőtt a rövid alsóba 0-3. Három perccel később Süle baloldali szabadrúgását Halla öklözte a mezőnybe, pontosan Cameron elé, aki az üres kapuba gurított 0-4. 

A 40. percben Cameron kapott jó labdát Savanyától, becselezte magát a tizenhatoson belülre, Halla azonban a helyén volt, és védeni tudott. 

A 42. percben egy szögletvariáció után a kipattanó labda Sali elé került, aki kapásból, tizenhat méterről lőtt a léc alá 0-5. Egy perccel később Vida ugratta ki Cameront, aki ziccerben a kapu mellé lőtt. 

A második félidő elején Kovács L. indította Cameront, de ziccerben a kapus lábába lőtte a labdát. 

Dörnyei Balázs: - Elégedett vagyok az eredménnyel, és a csapat játékával is. Jó mentalitással és hozzáállással kezdtük az első félidőt, jól működött a letámadás, jöttek sorban a helyzetek, amiket jó százalékban sikerült is kihasználni. Igazából a második félidő egy új helyzet volt, mert nem nagyon vezettünk még negyvenöt perc játék után senki ellen 5-0-ra, úgyhogy a második játékrészben egy kicsit lelassultunk. Ekkor is megvoltak a lehetőségeink, a kapu előtt pedig még talán több helyzetük is adódott, mint az első félidőben, amiket nem sikerült kihasználni, de megvan a három pont, ez volt a fő cél, úgyhogy készülünk a Puskás Akadémia ellen, ami egy lényegesen nehezebb mérkőzés lesz, mint a mai volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában