Sport

2022.05.15. 09:54

Női labdarúgás NB I - Gáláztak a győri lányok a Puskás ellen

A Simple Női Liga 20. fordulójában az utolsó hazai mérkőzését játszotta a rájátszás előtt az ETO FC Győr NB I-es labdarúgócsapata, ahol a Puskás Akadémia együttesét fogadta. Együttesünk már az első félidőben háromgólos előnyre tett szert, majd a második játékrészben tovább növelte előnyét, és magabiztos győzelmet aratott.

Munkatársunktól

ETO FC Győr – Puskás Akadémia FC 6-0 (3-0)

Győr, ETO Stadion. V.: Kovács F. (Czeglédi, Jakab).

ETO FC Győr: Samson – Öreg (Fél P. 71’), Kovács L., Korsun, Savanya (Fél A. 71’), Rácz Zs. (Luijks 62’), Nagy F. (Sali 71’), Süle, Cameron, Vida, Németh L. (Nagy L. 62’) Szakmai vezető: Dörnyei Balázs.

Puskás Akadémia FC: Pongrácz – Palakovics (Krascsenics 60’), Bokor, Sena, Szémán-Tóth, Tamók (Harmat 46’), Diószegi (Shurina 75’), Kovács E., Sinka (Nagy K. 75’), Mayer, Tuza (Németh V. 56’). Vezetőedző: Halászi Kinga.

Gsz.: Cameron (25’, 28’, 58’), Németh L. (23’), Vida (53’), Nagy F. (61’).

Csapatunk eddig még nem tudta megverni a Puskás Akadémiát bajnoki mérkőzésen, tehát szombaton az egyik „mumusa” ellen léphetett pályára. A 2. percben egy bal oldalról belőtt labdát Palakovics fejelt a kapu mellé. Alig telt el egy perc, mikor Süle szögletét követően középen Cameron ugrott a legmagasabbra, aki a kapu mellé bólintott. A 4. perc elején ismét Cameron veszélyeztetett, lefutotta védőjét, majd jobblábas lövését Pongrácz védeni tudta. A 13. percben Süle visszagurított labdájára Nagy F. érkezett, lapos lövését a vendégek hálóőre lábbal védte. Bő negyedóra játék után Süle szedett össze egy kipattanót, húszméteres lövése a kapu fölé szállt. Két perccel később Rácz Zs. próbálkozott lövéssel, ám Pongrácz magabiztosan védett. A 23. percben egy hosszú indítás át szállt a felcsúti védelem fölött, amire Németh L. csapott le, emelésébe a kapus csak beleérni tudott, a labda a vendégek hálójában kötött ki 1-0. Két perccel később Németh L. a bal oldalról adott középre, amire Cameron érkezett, és közelről a kapuba pörgetett 2-0. A 28. percben hasonló akció futott végig, Németh L. beadására ezúttal is Cameron érkezett, aki ezúttal sarokkal vette be a vendégek kapuját három méterről 3-0. Tíz perccel az első félidő vége előtt Vida verte meg védőjét a jobb oldalon, majd lőtt, ám a labda elkerülte a kaput. A 41. percben Sena csapott le egy röviden haza gurított labdára, ám Samson az utolsó pillanatban menteni tudott. Az első játékrész utolsó percében Korsun mentett a kilépő Sena elől a kapunk előterében. Nyolc perc telt el a második félidőből, amikor növelni tudtuk az előnyünket! Savanya beadása jutott el a hosszún érkező Vidához, aki higgadtan a kapuba lőtt 4-0. Az 58. percben ismét Cameron volt eredményes, a tizenhatosról lőtt a jobb alsóba 5-0. A 61. percben Nagy F. került szembe a kapussal, aki higgadtan pöckölte el mellette a labdát, a kapu jobb oldalába 6-0.

Dörnyei Balázs: - Ma nagyon összeszedett volt a csapat, az első pár percben volt egy kis zavar a pályán, de már akkor is megvoltak a helyzetek, talán az első kettőt hagytuk ki, utána már kellően koncentráltak voltak a lányok. Nagyon sok olyan dolgot megtettek a játékosok, amiket én kifejezetten kértem tőlük. Egy szép, fejlődő pályán vagyunk, az volt a legfontosabb, amit kértem, hogy ez a fejlődési ív ne törjön meg, és vigyük tovább. Maximálisan elégedett vagyok az eredménnyel és a csapat mentalitásával is, tehát ez egy olyan helyzet, amikor nagyon könnyű edzőként nyilatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában