Bajnoki

2022.05.01. 17:32

Női kézilabda NB I - Döntetlent játszott a Mosonmagyaróvár Szombathelyen

A női NB I-es kézilabda-bajnokság 23. fordulójának záró mérkőzésén bravúros döntetlent játszott az SZKKA a Mosonmagyaróvárral.

kisalfold.hu

Hungast Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia–Motherson Mosonmagyaróvári KC 23-23 (9-12)
Szombathely, Aréna Savaria, 350 néző, NB I.-es kézilabda-mérkőzés, vezette: Altmár K., Horváth M.

SZKKA: Balog –  Gheorghe, Szekerczés 3, Gorilska 4, Stosics 2, Pődör R. 2, Csire 5. Csere: Christe, Tomasevics (kapusok), Bíró, Horváth P. 3, Szmolek, Horváth A. 3, Győri, Virág 1. Edző: Pődör Zoltán.

Mosonmagyaróvár: Szemerey – Kojics 2, Aszanin 2, Pásztor 6, Kovács P. 7, Tóth E. 3, Hajtai. Csere: Mistina – Mihály 2, Török, Milic 1, Stranigg. Edző: Gyurka János.

Az eredmény alakulása. 7. perc: 4-1. 13. p.: 6-5. 25. p.: 9-11. 34. p.: 11-15. 40. p.: 13-16. 56. p.: 23-23.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 0/0, ill. 3/2.

Az Aréna Savaria tűzjelzője miatt csúszott mintegy fél órát az SZKKA meccse. Információink szerint az egyik első emeleti büfé melletti riasztó jelzett be, de szerencsére hamar visszaengedtek mindenkit a létesítménybe.

Óriási elánnal kezdett a házigazda, Szekerczés és Csire találataival nyitott az SZKKA, csak a negyedik perc végén talált először a kapuba a foghíjas kerettel érkező MKC (2-1). Remekül működött a hazaiak védekezése, amihez Balog Judit is hozzátette a magáét. A vendégek kapkodósan játszottak, többször elszórták labdáikat, az SZKKA pedig türelmes és hatékony támadásokkal a 11. percben 6-3-ra lépett el. A lendületes attakokat vezető vendégek idővel javítottak célzóberendezésükön, és kihasználva a vasiak védekezési hibáit a 17. percben egyenlítettek, majd a vezetést is átvették és gyorsan háromgólos előnyre tettek szert (7-10). Sok pontatlanság csúszott mindkét együttes játékába, számos ziccer maradt kihasználatlanul, miközben az MKC őrizte háromgólos előnyét az első félóra végén (9-12).

Pásztor duplázott a második félidő elején, már öt góllal járt előrébb az MKC (9-14). Minden egyes hazai zárkózási kísérletre volt válasza a vendégeknek egészen a 40. percig, amikor  háromgólosra faragta hátrányát az SZKKA, 13-16-nál időt kért Gyurka János. A 46. percben Pődör Rebekát azonnali piroslappal kiállították. Az 52. percre Csire és Horváth Petra találataival már csak egy volt közte (20-21) – nagyot javult az SZKKA teljesítménye. Az 56. percben már egált mutatott az eredményjelző (23-23), Tomasevics pedig döntő pillanatban hárította Kovács büntetőjét. Az utolsó másodpercekben Stosics kezében volt a győztes találat, és ott is maradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában