Sport

2022.05.25. 13:54

Női foci NB I - Története első bajnoki döntőjére készül az ETO

Története első bajnoki döntőjére készül az ETO FC Győr NB I-es női labdarúgócsapata, miután a bajnokságban a második helyen végzett. Hölgyeink a Ferencvárossal csapnak össze a fináléban, ami két győztes mérkőzésig tart. Az első találkozó csütörtökön 18 órakor a fővárosban kerül megrendezésre, melyet az M4 Sport élőben közvetít.

kisalfold.hu

Hatalmas tettet hajtott végre élvonalbeli női csapatunk azzal, hogy az utolsó fordulóban az MTK Budapest gárdáját legyőzve, bebiztosította helyét a bajnoki döntőbe. Együttesünk ebben a szezonban már megnyerte a Magyar Kupát, most újabb trófeáért küzdhet. Kemény csatára lehet számítani, ugyanis a bajnoki címvédő Ferencváros lesz az ellenfél a fináléban, ami két győzelemig tart. Az első, csütörtöki mérkőzést a bajnokságot az élen záró Ferencváros kezdheti hazai pályán, majd a visszavágót jövő kedden 19 órától rendezik az ETO Stadionban. Az első felvonásra már felkészültek Cameronék, az MTK elleni, sorsdöntő mérkőzés óta már csak ez lebeg a szemük előtt. Dörnyei Balázs szakmai vezető kellőképp felkészítette a lányokat az összecsapásra, és már izgatottan várják a kezdő sípszót.

Egy bajnoki döntő mindig más mérkőzés, mint bármelyik másik – kezdte Dörnyei Balázs. – Ennek van egy speciális lélektana, amit én az előző években elég sokszor megtapasztalhattam. Most ezt a tapasztalatot szeretném átadni a játékosoknak is, hogy felkészültebbek legyenek. Kevesen vannak, akinek ez már szerepelt az életében, hiszen ez a csapat nemrég még a kiesés ellen harcolt, úgyhogy ez egy óriási ugrás az ő pályafutásukban. A legfontosabbnak azt tartom, hogy ha lesz olyan kulcspillanat a mérkőzésen, amikor meg tudjuk fogni a Fradit, azt meg merjük ragadni, legyen bennünk elég bátorság. Ez a kulcspillanat az lehet, amikor átfut a fejükön a Ferencváros játékosainak, akik egyébként esélyesként lépnek pályára, hogy mi van, ha nem nyernek, és erre legközelebb mondjuk csak egy év múlva lesz lehetőségük, mi van akkor, ha nem működik a játékuk. Én azt szeretném, ha a játékosaim eljutnának eddig a pillanatig, tudnának olyan fegyelmezetten, koncentráltan játszani, és nyilván ennek a pillanatnak a lehetőségével tudnának élni majd a mérkőzésen. A bajnoki döntőt egyébként a kupa elődöntőhöz tudnám hasonlítani, ez ugyanaz a lélektani pillanat, amikor egy mérkőzésen nagyon sok minden eldőlhet, ráadásul nyugodtan játszhatunk, hiszen a célunkat elértük, viszont álmodni nem tilos.

Mint azt már jeleztük, klubunk szurkolói buszt indít Budapestre, melyre továbbra is lehet jelentkezni a korábban megadott elérhetőségeken.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában