Bajnoki szerdán

2022.05.04. 08:32

NB I foci - Gyirmót-Paks 3-3

Háromgólos hátrányból sikerült döntetlenre hoznia a Paks elleni meccset a Gyirmótnak.

kisalfold.hu

OTP Bank Liga NB I., 31. forduló

Gyirmót FC Győr-Paksi FC 3-3 (0-2)

Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion. Vezette: Andó-Szabó Sándor (Szalai Balázs, Kóbor Péter)
Gyirmót: Rusák - Major M. (Vass, 75.), Csörgő, Széles, Zeke - Radics - Medgyes Z. (Bezborodko, a szünetben), Klimovics (Kovács D., 69.), Ventúra, Herjeczki (Simon A., a szünetben) - Varga B. Vezetőedző: Csertői Aurél 
Paks: Nagy G. - Kinyik (Gévay, 82.), Tamás O., Kovács N. (Szabó B., a szünetben), Haraszti (Böde, a szünetben) - Szabó J., Balogh B., Windecker (Nagy R., 64.), Medgyes S. - Sajbán M., Ádám M. (Osváth, 75.) Vezetőedző: Bognár György

Gólszerző: Varga B. (71.), Kovács B. (82.), Ventúra (90+3.), ill. Medgyes S. (31.), Ádám M. (39. és 51.)

 

Percről percre

90+6. perc: Rusák felíveli a labdát, Simon a kapu fölé fejel. Andó-Szabó Sándor pedig lefújja a meccset. Az egy ponttal a matematikai esélye még megmaradt a gyirmótiaknak a bennmaradásra, de ehhez a Honvédnak a Mezőkövesdtől és a Puskás Akadémiától is ki kell kapnia, míg a Gyirmótnak le kellene győznie a ZTE-t és a Ferencvárost is, az MTK-nak pedig a hátralévő három meccsén hatnál kevesebb pontot kell gyűjtenie. 

90+5. perc: Szabó B. passza után Sajbán lövi a labdát négy méterről, balról az oldalhálóba.

90+3. perc: A gyirmóti csapat egyenlít! Zeke felívelése után 11 méterről, középről Venúra bólintja a labdát a jobb alsóba. 3-3 

90+1. perc: Öt perc a ráadás. 

87. perc: Újra rezdül a paksi háló, de a Medgyes mellett eleső Varga B. kezéről pattan a labda Simon elé, így hiába lő a bal alsóba 13 méterről. VAR-vizsgálat nincs.

82. perc: Csere a vendégeknél: Kinyik helyett Gévay a pályán a folytatásban.

82. perc: Újabb gyirmóti gól! Vass labdát szerez a saját térfelén, aztán egy gyors akció alakul ki, Varga B. ível középre jobbról, Kovács Dominik pedig 8 méterről a földről pattintva fejel a kapu bal alsó sarkába. 2-3 

81. perc: Simon A. és Bezborodko játszik össze, utóbbi lő 10 méterről, Nagy G. véd, a kipattanót Varga B. nem tudja kapura lőni.

79. perc: Bezborodko rúgja meg Osváthot: sárga lap.

78. perc: Medgyes S. adja be a labdát, Csörgő elcsúszik mellett, a bepasszt Sajbán lövi a jobb kapufára.

77. perc: Varga B. kap sárgát.

76. perc: Radics Márton szabálytalansága sárga lapot ér. Sajbán volt a szenvedő fél.

75. perc: Mindkét csapat cserél egyet: Ádám Martint váltja Osváth a vendégeknél, Vass Ádám pedig Major helyén folytatja a meccset a hazai együttesben.

70. perc: Ez most már tényleg gól! Bezborodko bal oldali beadása után Varga B. tíz méterről fejeli a labdát a bal alsóba. 1-3

69. perc: Balogh B. sem találja el a kaput, ő tisztább helyzetben lőhetett, egy kicsit messzebbről. Aztán Széles kap sárga lapot (Ádámmal szemben volt szabálytalan nemrég), utána pedig cserél a Gyirmót, Kovács Dominik váltja Klimovicsot.

67. perc: Ádám 22 méterről lövi a labdát kapu mellé.

64. perc: Nagy Richárd váltja Windeckert a paksiaknál.

64. perc: Laposan lövi kapura a labdát 12 méterről. Rusáknak ez nem okoz gondot.

62. perc: A hivatalos nézőszám 1020.

60. perc: Három perc videózás után lest ítél a játékvezetői kar.

57. perc: Valamit vizsgál a gólon a VAR. 

56. perc: A szöglet után megvan a szépítés? Nem szabadul fel a paksi kapu, Ventúra jobbról íveli be a labdát, Major belecsúsztat, a hosszú oldalról pedig Csörgő laposan a kapu jobb alsó sarkába lő tíz méterről. 

55. perc: Major nagy bedobása után Simon lövését sikerül szögletre tisztáznia Nagynak. 

54. perc: Zeke beíveléséről középen lemarad Bezborodko, és pár méterre tőle Simon is.

52. perc: Szabó B. lövi kapu fölé a labdát jobbról, 9 méterről. 

51. perc: Már három... Medgyes S. balról íveli a labdát középre, aztán Ádám Martin teljesen tisztán fejeli azt négy méterről a jobb alsóba. 0-3.

46. perc: Mindkét csapat kettőt cserélt a szünetben: Bezborodko váltja Medgyes Zoltánt, Simon András pedig Herjeczkit a hazai, Böde Dániel Haraszti Zsoltot, Szabó Bálint pedig Kovács Nikolast a vendég együttesben. Indul a második félidő.

 

45+1. perc: Két szögletet végez el egymás után a Gyirmót, utóbbi után Nagy G. húzza le a labdát a levegőből. Kirúgnia már nem kell a labdát, Andó-Szabó Sándor lefújja az első félidőt.

45. perc: Egy perc a félidő végi ráadás.

40. perc: Haraszi lövését védi lábbal Rusák. De az is lehet, hogy a kapufáról jön ki a labda. Közel voltak egymáshoz - mármint Rusák lába és a kapufa.  

39. perc: Lezárult a vizsgálat, érvényes Ádám M. gólja.

38. perc: Megint egy szöglet után szerez gólt a Paks. Ezúttal jobbról érkezik a labda a kapu elé, méghozzá élesen. Ventúra próbál felszabadítani, de a kapufára lövi a labdát, a kipattanót Ádám M. közelről pöcköli a hálóba, Zeke az eset után gyepen fekszik. Azért még megvizsgálja a VAR is.

37. perc: Majort kell ápolni. Szabó J. találta fejbe közelről labdával.

31. perc: Nagy góllal szerez vezetést a Paks. Balról nem beíveli a szögletet Haraszti, hanem legurítja Medgyes Sinannak, aki 13 méterről, balról nagy erővel a hosszú alsóba lő. 0-1.

29. perc: A VAR visszanézett egy büntetőgyanús esetet. Andó-Szabónak adtak igazat, nem történt semmi olyan a gyirmóti ötös sarkánál, ami miatt tizenegyest kellett volna ítélni. 

26. perc: Veszélyes paksi szöglet, Szabó J. 7 méterről vágja a labdát kapu fölé. De kifelé jár szabadrúgás, mert előtte egy másik paksi játékos kézzel ért labdába. 

23. perc: Kovács N. megpattanó lövését a jobb felső elől, a levegőből kapja le Rusák.

20. perc: Klimovics fejeli kapu mellé Herjeczki balról beívelt szögletét.

18. perc: Szabó János kap sárga lapot. Néhány perce megúszta figyelmeztetéssel, most már villan a lap.

17. perc: Herjeczki emeli a labdát 17 méterről kapu mellé a kimozduló Nagy G. fölött. Más kérdés, hogy lesről.

14. perc: 25 méterről Haraszti íveli a kapu elé a szabadrúgást, Rusák magabiztosan fogja a labdát.

12. perc: A bajnokságban kétszer már legyőzte a paksiakat a Gyirmót. Ha most is sikerülne nyernie a sárgamezeseknek, még életben maradna a remény a bennmaradásra, mivel a Honvéd kedden kikapott Székesfehérváron, így maradt 6 pont a különbség a gyirmótiak és a még bennmaradó kispestiek között. 

6. perc: Radics lövi 21 méterről, középről a jobb alsó mellé a labdát. Nem sokat tévesztett. 

3. perc: Varga B. balról ível középre, Klimovics az ötösről tisztán fejeli a földre a labdát, amit utána bravúrral üt kapu fölé Nagy G.

1. perc: Fehérban a paksiak, sárgában a gyirmótiak. "Szeretünk, Gyuri!" - nyilvánította ki véleményét a paksi szurkolók magja. A két vezetőedző között is remek a kapcsolat, kezet fogtak, mosolyogva váltottak néhány szót a csapatok bevonulása előtt. A meccset a hazai együttes kezdi.

Előzetes - Csertői Aurél nyilatkozata a mérkőzés előtt

A meccs kezdetekor a csapat már tudni fogja, hogy a Honvéd, Debrecen, Mezőkövesd trió közül melyik rivális mennyi pontot szerzett. Elképzelhető akár az is, hogy a gyirmótiak számára már tét nélküli lesz a Paks elleni összecsapás, de sokkal valószínűbb, hogy győzelmi kényszerben kell majd pályára lépniük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában