Labdarúgás

2022.05.17. 11:01

Kalmár Zsolt nyáron tér vissza

A sérülése után bár szeretett volna még a tavaszi szezonban újra játszani, a volt győri játékos, Kalmár Zsolt majd csak a nyári felkészülési időszakban csatlakozik csapatához.

Szeitz Tibor

Nemrég eldőlt, a magyar válogatott Kalmár Zsoltot is régóta nélkülöző DAC biztosan a negyedik helyen végez a szlovák élvonalbeli bajnokságban. Ennél nyilván jobb szereplésben bíztak a csallóközi együttes szurkolói, akik szerint a gyengébb teljesítményben valószínű, a volt ETO-játékos hiánya is szerepet játszott. Kalmár 2017 nyara óta a DAC futballistája. A tavalyi térdműtétje miatt a jelenlegi évadban nem lépett pályára. 

„Valóban, amióta a DAC játékosa vagyok, ez a csapat legrosszabb helyezése – kezdi Kalmár Zsolt, akit tavaly az év játékosának választottak a klubnál. – Amúgy nem az én feladatom, hanem a vezetőségé, hogy az utolsó meccsek után majd kiértékelje az eredményt. A játékosoknak most arra kell koncentrálniuk, hogy elérjük a Konferencia Liga-szereplést.” 

A szezonzárást követően azonnal, úgynevezett play-off rendszerben küzd a nemzetközi kuparészvételért négy gárda, s a DAC először a Trencsénnyel találkozik, majd a bajnokságban ötödik és hatodik gárda összecsapásának győztesével vívhat csatát a Konferencia Ligáért. Mindezt Kalmár nélkül.

Köszönöm a vezetőségnek, amiért egy ilyen súlyos sérülés után is bíznak bennem és mindenben támogatnak, kitartanak mellettem. „Sajnos nem térhetek vissza még a pályára, nemrég volt egy kisebb gyulladás a térdemben, ami szerencsére ma már a múlté, de hátráltatta a felépülésemet. Most már újra futhatok, erősíthetek, s a tervek szerint nyáron teljes erőbedobással kezdhetem el a felkészülést a kerettel. Jobb is így, mert nem szerettem volna elsietni a visszatérést. Szerencsére a klubom is így volt ezzel.” Amire bizonyíték, hogy a DAC nemrég 2025-ig meghosszabbította a 26 éves játékos amúgy a szezon végén lejáró szerződését.

„Már ősszel jeleztem, hogy továbbra is Dunaszerdahelyen, s hosszabb távon képzelem el a jövőmet. Szerencsére mindenben meg tudtunk egyezni, aminek nagyon örülök. Köszönöm a vezetőségnek, amiért egy ilyen súlyos sérülés után is bíznak bennem és mindenben támogatnak, kitartanak mellettem. Bízom benne, hogy ezt minél hamarabb a pályán is meg tudom hálálni. Nyilván, ha időközben érkezne máshonnan ajánlat, megfontolnám, de most itt az ideje, hogy komoly sikereket érjek el Dunaszerdahelyen.” 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában